Hirdetés
Győr+
2016.03.23. 13:45

Újra itt a népszerű termelői piac Győrben!

A tavaly nagy sikerrel indult „Védd a helyit, vedd a kisalföldit!” kezdeményezés április 3-án folytatódik a Dunakapu téren.

Hirdetés

A tavaszköszöntő első rendezvényt nagy érdeklődés övezi, ami nem csoda, hiszen az elmúlt évben is hónapról hónapra rengeteg vásárló látogatott ki a megújult térre, hogy megkóstolják az őstermelők finomabbnál finomabb portékáit. Találkozhatunk itt pék- és húsárúval, tejtermékekkel, különleges sajtokkal, mézekkel, szörpökkel, friss zöldséggel és gyümölccsel, de jóféle pálinkát is találunk a standokon.

„A győri önkormányzat az élet több területén is kiemelt figyelmet fordít az egészségre és az egészségnevelésre. Az egészséges életmód egyik legfőbb eleme az egészséges táplálkozás, ezért a kezdeményezés nem csak az őstermelőknek nyújt kitűnő lehetőséget a bemutatkozásra, de egy újabb fórum, ahol a minőségi, tápláló hazai, sőt helyi termékek megjelenhetnek” – fogalmazott a program indulásakor Borkai Zsolt polgármester.

Hirdetés

 

 

A kilátogatók a 2016-os év első rendezvényén nem csak a hazai termékekkel, de kitűnő programokkal is találkozhatnak. A gyerekeket az Aranykapu gyermekzenekar várja, de tavaszváró koncertet ad a Kolompos együttes is. A legkisebbek reggelizős ötletekhez is juthatnak, míg a nagyobbakat különleges látványfőzések várják. A lapunk hasábjairól, valamint a Győr+ Televízióból jól ismert Nagy Eszter Creative Shef mellett Lázár Chef is fakanalat ragad, aki egyébként az egész nap házigazdája is lesz. Karácsonyi Péter cukrász bemutatót tart, míg a színpadi programokat a Hot Jazz Band fellépése zárja.

Április 3-án tehát a szem, a fül és a száj is jóllakhat a Dunakapu téren.

likeold
a fb oldalunkat