Győr+
2011.06.28. 17:38

Újra Győrkőcfesztivál: Meseországgá változik a város

Meseerdő, napraforgó labirintus, kalandpark, kacsaúsztató, vizes és népi játékok, Pöttyös kapitány hajója és még rengeteg izgalom várja azokat a kicsiket és nagyokat, akik ellátogatnak július 1. és 3. között Győrbe a negyedik Győrkőcfesztiválra.

Borkai Zsolt polgármester újabb három napra átadja a város kulcsát a gyerekeknek, idén ugyanis újra megrendezi a Vaskakas Bábszínház a csupa izgalommal, játékkal teletűzdelt Győrkőcfesztivált. A csodanapokra a polgármester minden győri gyermeket képeslappal invitál meg, de természetesen az egész országból várják az ifjúságot a rendezvényre.

10 helyszínen mintegy 1000 program várja díjmentesen a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A gyerekeknek mindössze egy mosolygós fotót kell magukkal vinni a rendezvényre, hogy átvehessék a kedvezményre jogosító karszalagokat. Ingyenes lesz többek között a gyerekeknek az állatkert, vagy a fürdő látogatása, de a partner-szállásadóknál egy felnőtt mellett egy gyerek ingyen szállhat meg, illetve egy felnőtt mellett két gyermek ingyen étkezhet a kijelölt éttermekben.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a rendezvényre utazó gyermekeknek visszaútban díjfizetés nélküli hazautazást biztosít Győr állomásról. Ehhez az kell, hogy a gyermek rendelkezzen Győr állomásra szóló menetjeggyel vagy bérlettel (ideértve a díjmentes utazásra jogosító igazolványokat is), valamint kérjen a rendezvényen karszalagot.

Erre egyébként a szülők telefonszámát is ráírják, így senki sem kallódhat el a program alatt.

A Győrkőcfesztivál július 1-én veszi kezdetét a Megyeháza téren, ahol fellép a Farkasházi Réka, a Csillag születik tehetségkutató műsorból ismert zalai táncosokból álló formáció, a Kutyakölykök, majd a Boribon muzsikán.

Részletes program innen letölthető.

Mindezek mellett a Barátság parkban Győrkőcolimpiát rendeznek, amelyen a város és a környék fiataljain túl a testvérvárosok gyerkőcei is megmérettetik magukat labdarúgás, úszás, kézilabda és atlétika sportágakban.