Hirdetés
Győr+
2011.11.03. 16:34

Újra csemegézhetünk a kulturális termésből

„Minden évben változik a könyvtermés, újabb remekművek születnek, így sosincs két egyforma könyvünnep” – hangsúlyozta a városi könyvtár igazgatója a XI. Győri Könyvszalonnal kapcsolatban, melyet november 11-13-án tartanak a Győri Nemzeti Színházban.

Hirdetés

Idén is minden korosztályt megcéloz a könyvszalon, 40 kiállítóval és 80 programmal várják az érdeklődőket, melyek egytől egyig ingyenesek – mondta el Simon Róbert Balázs alpolgármester, aki a programok közül a gyermeknek szólókat emelte ki elsősorban. Az idei év díjazottja hozzájuk is szól, nem titok ugyanis, hogy Varró Dániel kapja a könyvszalon alkotói díját.

Az alpolgármester tájékoztatott a szakmai konferencia témájáról is, melyet 11-én, pénteken rendeznek A szegényember winchestere címmel: a tanácskozáson több nézőpontból közelítik meg a könyvek szerepét a digitalizált világban.

Serfőzőné Tóth Andrea kulturális főosztályvezető elmondta, Győr hat testvérvárosa is részt vesz az eseményen. Hozzátette, a város országos reklámkampánnyal támogatta a könyvszalont.

„Minden évben változik a könyvtermés, újabb remekművek születnek, így sosincs két egyforma könyvszalon” – hangsúlyozta Dr. Horváth Sándor Domonkos, a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatója.

Elmondta, idén nagyobb mesekuckóval várják a kicsiket, valamint a nagyszínpadon is lesznek rendezvények gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Rengeteg jobbnál-jobb program közül csemegézhet a közönség, a könyszalonra látogatók találkozhatnak többek között Böjte Csabával, Kepes Andrással és Grecsó Krisztiánnal.

Kokas Éva, a Gyermekek Házának vezetője a kicsiknek szóló programokról számolt be: a mesekuckó 10-18 óráig várja vendégeit mindhárom napon 18 játszóházi foglalkozással, illetve kisebb produkciókkal a színpadon is.

A könyvszalon sajtótájékoztatóján részt vett Villányi László, a Műhely főszerkesztője is, aki 13-án, vasárnap mutatja be a folyóirat legújabb tematikus számát, az Angyalt. Elárulta, a kötetben sokféle angyal megjelenik, melynek egyik fejezete közel 40 győri szerző műveit tárja az olvasók elé.

A XI. Győri Könyvszalon részletes programját ITT olvashatják.

Zoljánszky Alexandra

Hirdetés