Győr+
2011.06.28. 15:43

Újjáalakult a győri Idősügyi Tanács

Mintegy 28 ezer 65 évesnél idősebb ember él Győrben. A most újjáalakult Idősügyi Tanács célja, az ő életkörülményeinek megismerése, problémáinak feltárása, lehetőség szerint megoldása.

2007 óta működik Győrben az Idősügyi Tanács. A testület mandátuma lejárt, a következő négy évre május végén választották meg a tagokat. A tanács elnöke Borkai Zsolt polgármester, alelnöke Simon Róbert Balázs alpolgármester lett. Tagjainak Szabó Erik, Hajszán Gyula, Németh Árpád önkormányzati képviselőket, Bári Olgát (Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület), Nagy Tivadart (Győri Nemzeti Polgári Nyugdíjas Szövetség), Nagy Pétert (Pannon Nyugdíjas Szövetség) és Panker Mihályt EESZI Igazgatót választották.

Nagy Tivadar – aki a tanács titkára lett – a sajtótájékoztatón elmondta, Győrben mintegy 28 ezer 65 évesnél idősebb ember él, ezért oda kell figyelni rájuk, és meghallgatni őket. Szerinte közelebb kell egymáshoz hozni az időseket és a fiatalokat. A tanács célja a Győrben élő idős állampolgárok életkörülményeinek javítása, az őket érintő problémák feltárása, megismerése és lehetőségek szerinti megoldása.

A tanács tájékoztatja a győri közgyűlést a városban élő idős emberek élethelyzetének alakulásáról és az éves feladatok teljesítéséről, valamint az Idősügyi Tanács munkájáról, közreműködik az időseket érintő programok, rendezvények, események megszervezésében, összehangolja az idősek érdekében végzett tevékenységeket, és kapcsolatot tart a városban működő idősügyi szervezetekkel