Hirdetés
Győr+
2011.12.01. 15:40

Újabb teszt: RÁBA S91 midibusz

A RÁBA S91típusú midi autóbuszát teszteli mától a Kisalföld Volán. Az új busz a CITY1 és a CITY1B útvonalakon fog közlekedni.

Hirdetés

A Rába Jármű Kft. egyik stratégiai célja, hogy minél komplettebb termékekkel igyekezzen kielégíteni vevői igényeit. Ennek egyik legújabb eredménye a Webasto Hungária Kft. és a Molitus Kft. cégekkel közösen kifejlesztett S91-es típusú midi autóbusz. A jármű nem átalakított tehergépkocsi, hanem a nagy autóbuszok kicsinyített verziója, ezáltal rendelkezik mindazzal a tudással, kényelemmel, felszereltséggel, amivel a normálméretű modern városi autóbuszok. Ugyanakkor a jármű mérete és fordulékonysága miatt kiválóan alkalmas a szűk belvárosi forgalmak lebonyolítására. Ugyancsak kitűnő eszköz olyan helyi vagy helyközi szállítások költséghatékony elvégzésére, ahol az utaslétszám nem indokolja a hagyományos méretű autóbuszok alkalmazását- írja a buszról a Rába Járműipari Holding Nyrt. honlapja.

Az Európai típusbizonyítvánnyal rendelkező jármű 2009-ben és 2010-ben is elnyerte hazánkban az „Év haszonjárműve” díjat.

Hirdetés