Hirdetés
Győr+
2011.12.08. 16:10

Újabb térfigyelő kamerákat telepítettek Győrben

Mintegy 18 millió forintból bővítették a térfigyelő kamerarendszert Győrben. A fejlesztésnek köszönhetően plusz 6 forgatható, úgynevezett dom kamera és egy fix kamera pásztázza az utakat, a Galántai úton pedig rendszámfelismerő rendszert telepítettek.

Hirdetés

A győri önkormányzat 2008-tól folyamatosan építi ki a megyeszékhelyen a térfigyelő kamerarendszert, a képviselő-testület minden évben jelentős összeget szavaz meg ennek bővítésére- mondta Horváth Csaba, a Győri Rendőrkapitányság vezetője a fejlesztéseket bemutató sajtótájékoztatón. Kifejtette: ebben az évben mintegy 18 millió forintból újabb kamerákat telepítettek: plusz 6 forgatható úgynevezett dom kamera és egy fix kamera pásztázza az utakat. Újdonság, hogy a Galántai úton felállítottak egy virtuális kaput, ami képes a városba érkező autók rendszámát rögzíteni.

A mostani fejlesztéssel együtt a város 38 pontján 41 forgatható, valamint a városba bevezető hat főútvonal mentén 18 éjjel látó fix kamera figyeli a várost.

A kamerák felvételeit 24 órán keresztül nyugállományú rendőrök figyelik, bármilyen baleset, vagy rendbontás történik, ők azonnal járőrt tudnak küldeni az esemény helyszínére.

Borkai Zsolt polgármester a kamerák átadóján rámutatott, Győr egy élhető város, ahhoz hogy ezt fenntartsuk, a közbiztonságnak kiemelt helyen kell szerepelnie a feladatok között. Ezért az önkormányzat 2008 óta támogatja a rendőrséget.

A polgármester bízik benne, hogy a felderítés mellett a kamerarendszernek visszatartó ereje is van.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, a jövőben is megtalálják a forrást a rendőrség támogatására.

Hirdetés