Győr+
2011.08.31. 19:17

Újabb sikeres projektet zárt a Pannonhalmi Főapátság

Lezárult a "Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság oktatási intézményei pedagógiai, módszertani reformját támogató informatikai infrastruktúrájának fejlesztése" című projekt, melynek köszönhetően számos tanulást segítő eszközt szereztek be bencés iskolákba.

A Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság szerdán zárta projektjét. A beruházás keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Főapátság fenntartásában működő Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium új informatikai eszközöket kapott, melyek a kor elvárásainak és a bencés hagyományoknak megfelelő a magas szintű oktatást szolgálják.

A projekt keretében beszereztek és a két intézményben a tanulók arányában megosztva telepítettek 68 asztali számítógépet monitorokkal, egy alkalmazás szervert a megfelelő szoftverekkel, kettő wifi routert, 15 darab interaktív táblát projektorral, notebookkal. Az eszközök használatához elengedhetetlen módszertan elsajátításához is segítséget nyújtott a projekt, melynek részét képezte a megfelelő oktatás is.