Hirdetés
Győr+
2016.04.01. 11:13

Újabb nádorvárosi utcák újulnak meg Győrben

A 2016-ra tervezett útelújítások közül jelenleg két beruházás zajlik a városrészben, egyrészt a Liezen-Mayer utcának a Dr. Petz Lajos és Roosevelt utcák közötti, másrészt pedig a Buda utcának a Tihanyi Árpád útról nyíló zsákutca szakasza.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, két olyan útszakaszról van szó, amelyek megújítására jelentős lakossági igény volt. Az előbbi esetében az utca majdnem két kilométer hosszú, és most, az utolsó szakasszal teljes egészében elkészül. A Buda utca Zsákutca szakasza pedig szintén megérett a felújításra, amely most ugyancsak új burkolatot kap.

 

Hirdetés

 

A képviselő hozzátette, Nádorvárosban szisztematikus munkával történik a rosszabb minőségű utak rekonstrukciója, az elmúlt években elkészült többek között a Honvéd utca, a Kálvária úti szervizút, a Rabkerti murvás utak, az Eszperantó út és a Mészáros Lőrinc út felújítása, valamint a Baross út – Dr. Petz Lajos út kereszteződésében az új jelzőlámpa telepítése. Hozzátette, a jövőben is folytatják ezt a munkát, hiszen vannak még megoldásra váró szakaszok.

 

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, Liezen-Mayer út teljes felújítását csak több év alatt és több ütemben lehetett elvégezni. A győri Útkezelő Szervezet a felújítást 2006-ban kezdte el és összesen öt ütemre bontva valósult meg. A mostani, befejező munka során a páratlan házszámozású oldalon a járda is megújul. A Buda utcai zsákutca-szakasz esetében az út felújítása mellett szakaszosan a járda is elkészül. A két beruházás értéke összesen 53 millió forint. Mindkét utca felújítása behajtási, parkolási korlátozással jár, ezért kérik a lakók megértését és türelmét.

 

Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat