Hirdetés
Győr+
2018.03.06. 13:34

Újabb minősítő gyakorlat volt megyénkben

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok évente minősítő vizsgagyakorlatot szerveznek az önállóan beavatkozó, önkéntes tűzoltó egyesületek szaktevékenységet végző tagjai részére, így ellenőrizve szakmai felkészültségüket.

Hirdetés

Az ÖTE-k szakmai irányítása és felügyelete a tűzoltási és műszaki mentési tevékenységre, az ehhez szükséges eszközök, személyi feltételek biztosítottságára terjed ki.

Március 3-án szombaton tartott éves minősítő gyakorlatot a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az önállóan beavatkozó fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltó egyesület tizenkilenc tagjának. A gyakorlaton három csoportban, három különbözően beállított szituációban kellett az egyesület tagjainak számot adni tudásukról. A helyszínt a Fertő-tavi Nádgazdaság Zrt. telephelye és üresen álló épülete adta. Az önkéntes tűzoltók életmentést hajtottak végre a tűzoltás mellett, majd kidőlt, forgalmi akadályt jelentő fák feldarabolását, eltávolítását végezték.

Hirdetés

A feladatokat az egyesület tagjai eredményesen hajtották végre, munkájukat a helyszínen a kapuvári tűzoltósági felügyelő és a megyei tűzoltósági főfelügyelő is értékelte.

 

 

Április 1-től az egyesület kategóriája is módosul, beavatkozó II-ből beavatkozó I-be lépnek, ami azt jelenti, hogy az éves minimum 3000 órában vállalt készenlétet 4500 órában vállalják. Tűzoltói elhivatottságukat és felkészültségüket bizonyítja, hogy ezt az óraszámot már 2017-ben is elérték, hiszen az egyesület tagjai 4577 órában voltak elérhetőek. Ezalatt negyvenszer riasztották őket, amiből tizenötször önállóan hajtották végre a beavatkozást.

Az egyesület szaktevékenysége nagy segítséget jelent a hivatásos tűzoltók munkájához, hiszen négy településen, közel 5500 lakos biztonságára ügyelnek, ezzel javítva a megye tűzbiztonságát.

 

forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

fotók: Fertőszentmiklós Önkéntes Tűzoltó Egyesület

likeold
a fb oldalunkat