Hirdetés
Győr+
2016.05.30. 13:29

Új parancsnok a győri rakétaezred élén

Ünnepélyes keretek között történt meg a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred ezredparancsnoki beosztás átadás-átvétele. Kovács Ferenc ezredest helyettese, Könczöl Ferenc alezredes váltotta. Ismét jó kezekbe kerültek a győri katonák.

Hirdetés

A hivatalos ceremóniát hétfő délelőtt tartották, ahol Huszár János vezérőrnagy a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának vezetője köszöntötte a leköszönő Kovács Ferenc ezredest és utódját, Könczöl Ferenc alezredest.

– Kevés az olyan katona, aki ne élte volna még át pályafutása során a változásokat –  kezdte a vezérőrnagy. – Nem könnyű helyzet. Az új parancsnoknak nagy megtiszteltetés, de nagy felelősség is irányítania az ország egyetlen légvédelmi rakétaezredét. Győr büszke lehet katonáira, a katonák pedig büszkék Győrre. Úgy gondolom ez a város megmutatta, tiszteli és szereti a katonákat, a civilek jó kapcsolatot ápolnak a rakétaezreddel. Az új parancsnok elődje mellett szolgált, nem ismeretlen a honvédek számára – hangsúlyozta Huszár János vezérőrnagy.

Hirdetés

Kovács Ferenc alezredes, leköszönő parancsnok hangsúlyozta, hogy bár szolgálata 2017-ig Németországba szólítja, nem hagyja el Győrt, továbbra is otthonának tekinti. Hiszen hadnaggyá válása óta teljes pályafutását a légvédelmi rakéta fegyvernem szolgálatában töltötte.

Huszár János vezérőrnagy megköszönte Kovács Ferenc ezredes parancsnoki munkáját

– Jó katonák mellett szolgálhattam itt és jártam végig a ranglétrát. Utódom, biztos, hogy kiváló parancsnoka lesz bajtársaimnak. Sokszor mondják, hogy parancsnoknak lenni magányos feladat. Nos, én soha nem éreztem magam egyedül. Sokat tanultam, formálódtam. Második otthonom volt a laktanya… Kiváló utódom lesz, úgy gondolom. Mindenkinek köszönöm a támogatást, amit parancsnokként Győrben kaptam – mondta beszédjében az ezredes.

Könczöl Ferenc alezredes 25 év közös szolgálat és barátság után vette át korábbi parancsnokától a csapatzászlót. Elmondta, hogy továbbra is a fegyvernem hagyományainak megfelelően szeretné irányítani a rakétaezredet.

A ranglétárát itt Győrben jártam végig, ismerem a laktanyát, a katonákat és tudom, hogy nagyszerűen végzik a munkájukat.  Nem leszek nagy újdonság, hiszen itt tanultam, Kovács ezredes úr mellett. Megtisztelő feladat irányítanom a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredet – emelte ki az új parancsnok.

A csapatzászló ünnepélyes átadása

Az ezred egyébként ünnepélyes állománygyűlés keretében köszönt el egykori parancsnokuktól és köszöntötte az újat, aki mint korábban is írtuk eddig parancsnokhelyettesként teljesítetett szolgálatot a győri laktanyában.

Tekintsük át most egy kicsit a leköszönő més az újonnan kinevezett parancsnok szakmai pályafutását!

Kovács Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred távozó parancsnoka a teljes katonai pályafutását a légvédelmi rakéta fegyvernem szolgálatában töltötte. Hadnagyi kinevezése óta az ezrednél illetve annak jogelőd szervezeténél szolgált. Üteg parancsnokhelyettesi beosztástól kezdve járta végig a ranglétrát. 2007-től a jelenlegi szervezet parancsnokhelyettesként vállalt szerepet az ezred vezetésében, majd 2010-től 6 éven keresztül irányította az alakulatot. A jövőben az oberammergau-i NATO Oktatási Központban osztályvezetői beosztást lát el. Munkáját számos kitüntetéssel ismerték el, 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozatát is megkapta. Kovács Ferenc ezredes 19 év Győrben teljesített szolgálat után búcsúzik a helyőrségtől.

Ünnepélyes ezredsorakozó

Könczöl Ferenc alezredes, az újonnan kinevezésre kerülő parancsnok szintén teljes katonai pályafutását a légvédelmi rakéta fegyvernem szolgálatában töltötte. Hadnagyi kinevezése óta az ezrednél illetve annak jogelőd szervezeténél szolgál. A szakaszparancsnoki beosztástól kezdve járta végig a katonai ranglétrát. 2007-től törzsfőnökként vállalt szerepet az ezred vezetésében, majd 2010-től 6 éven keresztül parancsnokhelyettesként szolgált. 2012-ben, Kovács ezredes külszolgálatának idején, 1 éven át megbízott parancsnokként már vezette az ezredet, így nem lesz ismeretlen számára a feladat. Könczöl alezredes 2016. július 1-jétől áll az alakulat élén.

Havassy

 

likeold
a fb oldalunkat