Győr+
2011.07.26. 19:36

Új kedvezményeket vehetnek igénybe a múzeumlátogatók

Kedden lépett életbe az az új kormányrendelet, amely a múzeumok belépőjegyeinek kedvezményrendszerét szabályozza. A Városi Művészeti Múzeum igazgatója szerint a változtatás nem feltétlenül garantálja a látogatói létszám növekedését- tudta meg a Revita.

A Városi Művészeti Múzeumban már az új rendszer szerint lehet jegyet váltani. Egy új kormányrendeletnek köszönhetően ugyanis július 26-tól más-más kedvezmények érintik az intézmények látogatóit. A törvény értelmében ingyenesen tekinthetik meg a tárlatokat a 6. év alatti kiskorúak, a fogyatékkal élők és egy kísérőjük, a közoktatásban dolgozó pedagógusok, és a legalább 400 fős létszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szervezet tagjai, valamint azok, akik már betöltötték 70. életévüket. A kedvezményes rendszer átalakítása azonban más területeken is újításokkal szolgál.

Megszűnt a támogatott jegyvásárlás a főiskolai illetve egyetemi oktatók számára is, de a társintézményeket eddig ingyenesen felkereső dolgozók is kötelesek jegyet váltani. A Városi Művészeti Múzeum korábbi akcióit természetesen továbbra is fenntartja, például azt, hogy a Múzeum Baráti Kör tagjai ezentúl is ingyenesen nézhetik meg az állandó és időszaki kiállításokat, de a kedvezményes iskolai bérletek is megmaradnak- közölte a csatorna.