Győr+
2011.06.30. 11:33

Új alapokon a győri férfi kézilabda

Az élvonalba igyekszik a Széchenyi ESE férfi kézilabdacsapata, amely több korábbi legendás játékos támogatását is élvezi. A csapathoz a Győri ETO FKC-ból érkezik erősítés, Deáki István edző mellett több játékos vált csapatot városon belül.

Dr. Hoffmann László korábbi világbajnoki ezüstérmes kapus és Gyömörei Tamás, a SZESE elnöke számolt be arról a kezdeményezésről, melyet egy maroknyi kézilabdabarát indított útjára. A sportembereknek szívügye a győri férfi kézilabda, melyet új alapokra helyeznek. A csoport a SZESE mellé állt azzal a céllal, hogy személyes példájukat is felhasználva megmutassa, a tanulás és a sportolás összeegyeztethető. A Széchenyi István Egyetem kezdettől fogva partner volt az elképzelések megvalósításában.

Az első csapat jövőre az NB I/B-ben szerepel, és jövőre olyan keretet alakítottak ki, amely megcélozhatja a feljutást a legmagasabb osztálya. A szakmai munkát Deáki István és Pauer Zoltán irányítja, és a csapathoz – melyben olyan játékosok szerepeltek eddig is, mint Décsi Gábor vagy Kányai Róbert – csatlakozik Szabó András, Hoffmann Ákos, Hollós Máté, Kőhalmi Dániel, Kovácsevics László, Rivnyák Viktor és Bella Viktor. A klub számára fontos, hogy győri kötődésű, és ha lehet, egyetemista játékosok alkossák a játékoskeretet, és így szerethető csapat lépjen pályára.

A klub kiemelt szerepet szán az utánpótlásnak, szeptembertől nyolc-kilenc iskolában indul újra a fiúk számára a kézilabda-oktatás. A SZESE azért dolgozik, hogy idővel helyreálljon a korábban jól működő piramis-rendszer az utánpótlásképzésben. Mint az Hoffmann László elmondta, elsősorban nem élsportolókat, hanem kézilabdaszerető embereket szeretnének nevelni, így a korábbi filozófia is megváltozik. Elhangzott az is, hogy az egyesület mellett állók már mindnyájan megteremtették saját egzisztenciájukat, nem a sportból, hanem a sportért élnek, és társadalmi munkában segítik a klubot. Hasonlóan gondolkodó, a férfi kézilabdáért tenni kívánó társakat pedig örömmel látnak maguk között.

L.G.