Hirdetés
Győr+
2012.03.21. 09:34

U19-es EB Győrben

A 2012-es FIFA-kongresszus után újabb rangos esemény otthona lesz Magyarország, miután az UEFA végrehajtó bizottsága isztambuli ülésén úgy határozott, hogy hazánk rendezheti meg a 2014-es U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot.

Hirdetés

A magyar labdarúgás fejlesztési stratégiájának részeként a szövetség 2012 elején két kontinensviadal lebonyolítási jogát is megpályázta az Európai Labdarúgó-szövetségnél. A végrehajtó bizottság tagjai a szakmai előterjesztések alapján mai ülésükön úgy határoztak, hogy a 2014-es U19-es Európa-bajnokság Magyarországra kerül. Ez azt jelenti, hogy 2014 júliusában a budapesti Szusza Ferenc Stadion, a székesfehérvári Sóstói Stadion, valamint a győri ETO Park és a pápai Perutz Stadion ad otthont a legjobb európai U19-es válogatottak kontinesviadalának.

Az UEFA döntése azért hatalmas elismerés az MLSZ számára, mert a döntő rendezési jogáért számos európai ország harcba szállt, s a magyar szakmai pályázat ezeket megelőzve nyerte el a döntéshozók bizalmát. A rendezés egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat automatikusan résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak.

Hirdetés

Hazánk 2005-ben a női U19-es Európa-bajnokságot, 2010-ben pedig a futsal Eb-t rendezte meg sikerrel.

mlsz.hu

likeold
a fb oldalunkat