Győr+
2011.08.25. 07:38

Tűz a lipóti termálfürdőben FRISSÍTETT

Tűz pusztított az éjjel a Győr-Moson-Sopron megyei Lipót termálfürdőjében - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem ügyelete az MTI-t. Egyelőre annyit tudni: a strand csütörtökön nem nyit ki.

A büféépületben és annak kiszolgáló helyiségeiben csaptak fel a lángok, kevéssel éjjel egy óra után, szinte teljesen elpusztítva ezeket a létesítményeket; az 5-600 négyzetméteren pusztító lángokat győri és mosonmagyaróvári tűzoltók fékezték meg – közölték.

Pannonhalmi Petra, a fürdő vezetője csütörtök reggel az MTI érdeklődésére egyelőre csak annyit tudott mondani: egy napig biztosan zárva tartanak.

A Lipóti Termál- és Élményfürdő honlapja szerint a hét hektáron elterülő komplexum két gyógyvizes medencével, úszómedencével, gyermekpancsolókkal, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli élménymedencével, egy 1200 négyzetméteres strandmedencével és egy külön kis szigeten elhelyezett vízimalom-szaunával várja a fürdőzni vágyókat. A termálvizet – amely kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi betegségek, reumatikus panaszok és balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére kiválóan alkalmazható – 1993-ban ásványvízzé, majd 2004-ben gyógyvízzé minősítették.

(MTI)