Hirdetés
Győr+
2013.06.10. 12:15

Turisztikai újdonságok Győrben

Indul a városfelfedező játék, megjelent a meséskönyv és egy tájékoztató kiadvány is. Tovább emelkedett a Győrbe látogatók száma.

Hirdetés

Domanyik Eszter az önkormányzat Marketing, Turizmus és Kommunikációs Osztályának vezetője elmondta, Győr idegenforgalma az elmúlt években jelentős fellendülést mutat, köszönhetően annak a szisztematikus munkának, amit az önkormányzat a helyi szállásadókkal, az egyetemmel és a főiskolával, valamint a kulturális intézményekkel összefogva végez. 2008 óta tulajdonképpen megduplázódott a vendégéjszakák száma, amivel városunk bekerült az ország tíz leglátogatottabb települése közé. Győrt csak a főváros és a klasszikus fürdővárosok előzik meg. A külföldi vendégek tekintetében még kedvezőbb a kép, itt Győr országosan a hetedik legnépszerűbb város. 2013. első negyedévben a korábbi évekhez hasonlóan stabil a növekedés, sikerült tartani az elmúlt évben ugrásszerűen (+25%) megemelkedett vendégéjszaka-számot, sőt, további +4,5 százalékos növekedést könyvelhetett el a város. Pozitív továbbá, hogy az ide látogatók egyre hosszabb ideig maradnak városunkban, köszönhetően azoknak az attrakcióknak, rendezvényeknek, látványosságoknak és programoknak, amik Győrt jellemzik.

 

Hirdetés

 

Az idén több újdonság is gazdagítja a városi kínálatot. Elkészült a Győri Meséskönyvem folytatása, ami egy ingyenes kiadvány a gyermekek számára. Elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak szól az önkormányzat Marketing, Turizmus és Kulturális Osztályának munkatársai által összeállított foglalkoztató füzet, melyben verses formában ismerkedhetnek a gyerkőcök Győrrel és a városban kínálkozó szabadidős lehetőségekkel. Feladatok, színezők is szinesítik a tájékoztatást, amelyek segítik, hogy a gyerekek és a szülők tudatosabban vegyék igénybe a város adta lehetőségeket, így a Barátság Sportparkot, az Állatkertet, a Füles Bástyát, vagy a Mobilis Kiállítási Központot.

 

Jakab Petra az önkormányzat idegenforgalmi referense elmondta, egy új játékot is kipróbálhatnak mindazok, akik játékos formában szeretnék felfedezni Győrt. A Látogatóközpont szolgáltatás-kínálata színesedik egy új városfelfedező játékkal. A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának turizmus hallgatóitól jött az ötlet, amit aztán kisebb-nagyobb átdolgozás után továbbfejlesztettek a város Turizmus Osztályának munkatársai, így megszületett egy igazán izgalmas és új keletű játék, amit osztálykiránduló csoportoknak, csapatépítő tréningen részt vevő céges csapatoknak, valamint minden turistának ajánlanak. Lényege a játékos felfedezésben, tudásalapú ismerkedésben rejlik. Verses kártyák és egy nagy térkép alapján tájékozódnak a résztvevők a belvárosban pontról pontra, ahol pecséteket kell begyűjteniük. Majd ha mindegyiket megszerezték, a jutalom sem marad el, hiszen a Látogatóközpontban egy modern vastuskó várja a versenyzőket, melybe szöget verhetnek dicsőségképp.

 

 

Győr turistáinak tájékoztatásában nagy szerepet játszik a Látogatóközpont, ahol a betérők, valamint a telefonon érdeklődők mindig naprakész információhoz juthatnak a városi eseményekről, intézményeink nyitva tartásáról. Hogy a hotelekben, szabadidős, kulturális intézményekben is megkönnyítsék az információk átadását, egy lefűzhető, gyűrűs turisztikai információs mappát terveztek, melyben két nyelven, magyarul és németül találnak a vendégek tájékoztatást nyitva tartásokról, belépődíjakról, a szabadidős és kulturális lehetőségekről. A kiadvány és a városfelfedező játék a magyar mellett német nyelven is elérhető.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat