Hirdetés
Győr+
2012.05.05. 16:17

Túraautó-vb – Michelisz hatodik, Wéber 17. a mogyoródi időmérőn

Michelisz Norbert a hatodik, Wéber Gábor pedig a 17. helyről vághat neki a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen sorra kerülő vasárnap délelőtti versenyének.

Hirdetés

Michelisz egy jól sikerült gyors körrel a hatodik pozícióban végzett a szombati időmérő edzés első részében, így továbbjutott a 12 leggyorsabb részvételével megrendezett második szakaszba. Wéber legjobb körideje ugyanakkor csak a 17. helyre volt elég a 22 autót felvonultató mezőnyben.

Michelisz az időmérő második részében is a hatodik legjobb időt futotta, ez azt jelenti, hogy a második, vasárnap délutáni állórajtos versenyt – melyben a WTCC szabályainak megfelelően az időmérő első tíz helyezettjének sorrendje megfordul – az ötödik helyről kezdheti meg.

Hirdetés

“Azt gondolom, az első futamban szerencse is kell a dobogós hely megszerzéséhez, inkább arra koncentrálnék, hogy minél több pontot szerezzek összetettben, valamint a nem gyári pilóták versenyében – nyilatkozta Michelisz az időmérő után. – A második versenyen már bármi megtörténhet, tudjuk, hogy az autónkkal állórajtnál akár két-három sort is előre lehet lépni, remélem, hogy a délutáni futamon nagyon jó eredményt érek el.”

Wéber az edzés után azt mondta, váltóproblémái miatt nem tudott jobb időt autózni, s nagyon bosszús a teljesítménye miatt.

“Hazai pályán, saját közönség előtt természetesen nem ilyen eredménnyel szerettem volna zárni az időmérőt – fogalmazott. -Boszantó, hogy technikai probléma akadályozott meg a jobb szereplésben. Bízom abban, hogy az állórajtos második futamban jól sikerül majd a startom.”

Az időmérő edzés végeredménye:

——————————-

1. Yvan Muller (francia, Chevrolet) 1:54.503 perc

2. Robert Huff (brit, Chevrolet) 1:54.770

3. Alain Menu (francia, Chevrolet) 1:54.993

…6. Michelisz Nobert (BMW) 1:55.322

…17. Wéber Gábor (BMW) 1:56.542

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat