Hirdetés
Győr+
2012.05.06. 16:20

Túraautó-vb – Michelisz győzött a Hungaroringen

Michelisz Norbert nyerte a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi állomásának vasárnap délután rendezett második versenyét.

Hirdetés

A 27 éves magyar pilóta WTCC-s pályafutásának második futamgyőzelmét aratta a Hungaroringen, közel 60 ezer néző előtt.

Michelisz nagyszerűen rajtolt az ötödik pozícióból, az első kanyarba már az élen fordult be, miközben csapattársa, a versenynek a 15. helyről nekivágó Wéber a zsúfolt középmezőnyben szélesen vette a fordulót, s csak utolsó előttiként, a 19. helyen tudott visszatérni a pályára.

Hirdetés

Michelisz az ötödik körre több mint három másodperces előnyre tett szert, mögötte nagy csata folyt a dobogós helyezésekért. Wéber a hatodik körben boxutca-áthajtásos büntetést kapott, a versenybírók indoklása szerint balesetet okozott.

Michelisz közben remekül tartotta üldözőit, s mivel utóbbiak a második és a harmadik pozícióért folytatott harcban többször is hibáztak, a magyar pilóta három körrel a verseny vége előtt már 4,5 mp-es előnyben volt. Az utolsó két körben Michelisz már csak az elsőség megtartására törekedett, s bár a svájci Alain Menu nagy lendülettel érkezett mögötte, a győzelmet már nem tudta elvenni a magyar versenyzőtől.

“Hálás vagyok mindenkinek, aki segített abban, hogy ilyen jó eredményt érjek el hazai közönség előtt” – mondta Michelisz a futam utáni sajtótájékoztatón. “Remek volt az autó mind az időmérőn, mind pedig a versenyeken. A második futamon sikerült nagyon jól rajtolnom, s néhány kör alatt akkora lett az előnyöm, hogy már csak arra figyeltem, ne hagyjon ki a koncentrációm. Igazából a 6. körtől kezdtem el visszaszámolni, s igyekeztem ésszel, a gumikat kímélve versenyezni. A visszapillantó tükörbe már csak a leintés után néztem bele, a futam közben nem törődtem vele, hogy ki van mögöttem és mennyire közel.”

Michelisz a délelőtti első futamon 7. volt, így a vb-pontversenyben 78 pontjával feljött a 6. helyre. A délelőtt 10. Wéber három megszerzett ponttal a 20. a rangsorban.

A túraautó-vb következő állomása az osztrák Salzburgringen lesz május 19-20-án.

Eredmények:

————–

2. futam:

1. Michelisz Norbert (BMW) 23:37.603 perc (12 kör)

2. Alain Menu (svájci, Chevrolet) 1.805 mp hátrány

3. Mehdi Bennani (marokkói, BMW) 4.998 mp h.

…17. Wéber Gábor (BMW) 45.913 mp h.

korábban:

1. futam:

1. Yvan Muller (francia, Chevrolet) 23:23.462 perc (12 kör)

2. Robert Huff (brit, Chevrolet) 1.259 mp hátrány

3. Menu 1.759 mp h.

…7. Michelisz 16.480 mp h.

…10. Wéber 20.950 mp h.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat