Hirdetés
Győr+
2012.07.13. 15:55

Tüntettek a magyar fáklyafutó ellen, máshol vitte a lángot

Az angliai Corfe Castle lakói tüntetést szerveztek péntekre, amikor Veres Richárd kickbox-világbajnok futott volna az olimpiai lánggal, így akartak ugyanis tiltakozni azért, mert a település egyik lakója ellen Budapesten eljárás folyik.

Hirdetés

Róth Dániel, Veres klubjának, a Halker-Király Teamnek a közönségkapcsolati felelőse péntek délután azt mondta az MTI-nek, hogy a tüntetést bejelentették, a fáklyafutás szervezői is értesültek róla, ezért úgy döntöttek, fél órával előbbre hozzák a 20 éves magyar sportoló futását.

“Ricsi végül háromnegyed 12 körül vette át a fáklyát a Corfe Castle-től 14-15 km-re található Wool nevű településen, s ott teljesítette a távot” – nyilatkozta Róth. “Ő egyébként nem tudott arról, hogy a helyiek tüntetést szerveztek, nekem azt mondta, semmiféle atrocitást nem tapasztalt a helyszínen.”

Hirdetés

A Guardian című angol napilap azt írta, hogy a tiltakozást a Corfe Castle-ban élő Michael Turner ellen Magyarországon folyó bírósági eljárás miatt szervezték. Turner a 2005-ben összeomlott Dream Espana nevű cég egyik tulajdonosa volt, – az index szerint – több száz magyar állampolgár azt állítja, hogy a kanári-szigeteki nyaralásokat szervező cég elveszítette a pénzüket. A gyanú szerint Turner társával együtt 18 ezer fonttal, nagyjából 6,6 millió forinttal tartozik volt ügyfeleinek. Az ítéletet várhatóan novemberben hozzák meg.

A hét magyar olimpiai fáklyafutót a Samsung Electronics Magyar Zrt. jelölte ki januárban, több mint 1200 jelentkező közül.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat