Győr+
2011.09.02. 14:42

Tudatos vásárlók piaca

Győri és város környéki termelők árusítják termékeiket vasárnap reggel nyolc és délután hat óra között az ETO Park parkolójában. Nagy Péter, a fesztivált szervező Tudatos Vásárlók Egyesületének tagja, a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa elmondta, szeretnék, ha a városiak megízlelnék a környékbeli terményeket és megismernék a környék élelmiszertermelőit.

A vásárban helyi termelők mutatják be zöldségeiket, gyümölcseiket, bio- és natúr készítményeiket, egyebek mellett pékárukat, tejtermékeket, ménfőcsanaki mézet, győrújbaráti bort és pápateszéri gyógynövényeket. A piac egyben egész napos fesztivál is, amely a család minden tagjának programot ígér.

Az eseményt tíz órakor Roszik Péter, az Agrárkamra megyei elnöke nyitja meg, majd beszélgetés hangzik el a génmódosítás kockázatairól. A kisebbeket 11 órától bábszínház és Zöld Térkép kincskereső játék várja, de lesz interaktív kvíz és totó is a tudatos vásárlásról. A látogatók kézművesmesterek segítségével próbálhatják ki a szövést, a fonást, a gyöngyfűzést, a csuhébaba készítést és a nemezelést.

Délután Bodriszatva egyszálgitáros koncertjét, majd a Kajárpéci Vizirevű két előadását láthatják a fesztiválra látogatók. A program fél hatkor a Loyd Egylet koncertjével zárul.

Földvári Gabriella