Hirdetés
Győr+
2012.01.23. 15:06

Trükkös csalók – Színesfém gyűjtéssel is foglalkoznak a csatornatisztítók

Újra Győrben ügyeskedik az a csatornák tisztítására szakosodott Somogy megyei társaság, akik a szokásos ár nyolc-tízszeresét számlázzák a néhány perces munkáért. Csütörtökön egy gyárvárosi intézményt látogatott meg a négyfős siófoki csapat. Pénzt ugyan nem kaptak, de a tízperces munkáért egy teherautónyi vashulladékot sikerült kialkudniuk.

Hirdetés

Rámenősek voltak, azt mondták, hogy a központból küldték őket. „Sietünk kezét csókolom, sok címünk van még, hol vannak a víznyelők, már csináljuk is…” – mondták a gondnok hölgynek. És tényleg siettek. Tíz perc alatt végeztek, egy vödör szemetet kiszedek az udvari víznyelőkből és már hozták is a háromszázezer forintos számlát.

Pénzt nem kaptak, de azt sikerült elérniük, hogy az „elvégzett munka fejében” az udvaron található hulladék vasakból elvigyenek valamennyit. Ki gondolná, hogy a siófoki csatornatisztítók színesfém gyűjtéssel is foglalkoznak? Amikor a második teherautó vasat akarták elvinni, a gondnok hölgy végső kétségbeesésében kihívta a rendőrséget. A siófoki csoport még a járőrök kiérkezése előtt kereket oldott. Az intézmény vezetője feljelentést tett a rendőrségen.

Pénteken egy másik gyárvárosi céget is meglátogattak, de ott már a portáról elzavarták őket.

A csaló csatornatisztítók általában közületeket, iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vesznek célba. Gyakran azt a látszatot keltik, mintha megrendelt munkáról lenne szó. Valami keveset dolgoznak is, de a számla irreálisan magas, a tisztességes ár nyolc-tízszeresét is elkérik.

A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti. Hibabejelentésnél az “igazi csatornatisztítók” mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján. Legyenek óvatosak, ne váljanak a csalók áldozatává!

A Pannon-Víz kéri, hogy előzetes megrendelés vagy megállapodás hiányában ne fogadjanak el számlát és ne teljesítsenek kifizetést csatornatisztításra hivatkozó személyeknek. Ilyen esetekben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számokon!

Hirdetés