Győr+
2011.08.04. 18:04

Tolvajokat fogott a GYŐR-SZOL rendészete

Tolvajokat fogtak a GYŐR-SZOL Zrt. rendészei. A hulladékudvarokat figyelő kameráknak köszönhetően észlelték az illetéktelen behatolókat, akiket tetten értek, és a rendőrség segítségével elfogtak.

Bácsán, a szitásdombi hulladékudvarban észlelt illetéktelen behatolókat augusztus 3-án este kilenc óra után a GYŐR-SZOL diszpécserszolgálati munkatársa, aki a kihelyezett kamerák képét a cég központjában folyamatosan figyeli. A már bezárt hulladékudvarban zajló cselekményről értesítette a vállalat rendészetének dolgozóját, aki azonnal a helyszínre sietett. A három elkövető a fa kerítéspalánkot betörve jutott a területre, és éppen az ellopott elektronikai cikkekkel és fémhulladékkal próbáltak távozni, amikor a társaság munkatársa meglepte őket. A rendész már a riasztást követően értesítette a rendőrséget, és a tolvajokat a hatóság kiérkezéséig feltartóztatta. A tettesek egyike futva elmenekült a helyszínről, a másik kettő autóval próbált kereket oldani. Ebben a kiérkező rendőrök akadályozták meg őket. A tetteseket előállították – köztük egy körözött személyt -, a lopott tárgyakat és az elkövetők autóját lefoglalták, az elfutott harmadik társat még keresik. Az ellopott tárgyak és az okozott kár értéke több tízezer forint.

Az eset sajnos nem egyedi, a GYŐR-SZOL Zrt. hulladékudvaraira rendszeresen próbálnak behatolni a tolvajok. A bűncselekményeket a társaság védelmi eszközei, kamerarendszere és rendészeti dolgozói próbálják megakadályozni, a legtöbb esetben sikerrel. A hulladékudvarokból eltulajdonított főként elektronikai és fémhulladékok értéke valamint a behatolások során okozott kér azonban éves szinten így is eléri a milliós nagyságrendet.

Ozsvárt Tamás