Győr+
2011.07.27. 14:28

Több turista érdeklődik megyénk iránt

Mintegy 156 ezer vendég 344 ezer éjszakát töltött el Győr-Moson-Sopron megye szálláshelyein az év első öt hónapjában- derült ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből.

A külföldi foglalások száma 1,7%-kal elmaradt az előző év azonos időszakától, a belföldieké viszont 2,4%-kal meghaladta azt, így összességében 0,7%-kal nőtt a forgalom. Az átlagos tartózkodási idő 2,2 napot tett ki.

Az elmúlt évhez képest számottevően, 12%-kal nőtt a belföldi szállodai forgalom, míg a külföldi kisebb, 2,7%-os emelkedést mutatott. Összességében az éjszakák 78%-át foglalták le hotelekben, ezek közel kilenctizedét négy- és háromcsillagos egységekben. Bővülés elsősorban az utóbbi kategóriát jellemezte. A hoteleken kívül az üdülőházak forgalma nőtt, a többi szállástípusnál kisebb-nagyobb csökkenést regisztráltak.

Az év első öt hónapjában 66 ezer külföldi összesen 141 ezer éjszakára foglalt szállást a megyében. Négyötödük az Európai Unió országaiból érkezett, háromtizedük német, közel ötödük osztrák állampolgár volt, akik 45 ezer, illetve 26 ezer vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken. Ezen kívül a románok, az ukránok és a csehek érdeklődése számottevő a megye iránt.