Hirdetés
Győr+
2011.11.28. 19:13

Több mint 860 millió forint a múzeumok és levéltárak fejlesztésére

Összesen 865 millió forintra pályázhatnak a múzeumok és a levéltárak oktatási infrastruktúrájuk fejlesztésére az Új Széchenyi Terv keretén belül jövő januártól március végéig - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

A pályázat célja, hogy a múzeumok és a levéltárak sajátos adottságaikra építve erősítsék közösségi szerepüket, a tanulás helyszíneiként is hatékonyabban működjenek, illetve, hogy bekapcsolódjanak a formális oktatás rendszerébe, a diákok különböző kompetenciáinak fejlesztésébe – mutatnak rá a közleményben.

Mint írják, a múzeumoknak és a levéltáraknak az infrastrukturális fejlesztéssel lehetőségük van oktatótermek, gyermekfoglalkoztatók kialakítására, a kulturális örökség értékeinek széleskörű megismertetése érdekében korszerű informatikai pontok, illetve önálló informatikai részlegek kialakítására. Emellett pályázni lehet látványtárak és tanulmányi raktárak kialakítására, ezzel támogatva a közgyűjtemények funkcióváltását.

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 5 millió, maximum 100 millió forint lehet. A pályázatok benyújtására 2012. január 3-tól 2012. március 30-ig van lehetőség. A pályázat a http://ujszechenyiterv.gov.hu/ oldalról tölthető le.

Hirdetés