Hirdetés
Győr+
2012.06.15. 10:06

Tizenkétezer ember előtt lépnek színpadra a győri színház művészei – VIDEÓVAL

A Győri Nemzeti Színház még soha egyetlen előadással sem szerepelt a Szegedi Szabadtéri Színpad műsorán. Ez azonban csak eddig az esztendőig volt így, hiszen idén a Győrött színpadra állított Jekyll és Hyde című musicalt érte az a megtiszteltetés, hogy ezzel az előadással nyílik az ország legnagyobb nyári színházi eseménye. Július 6-án és az azt követő két estén várhatóan tizenkétezer ember előtt léphetnek majd színpadra a folyók városának művészei.

Hirdetés

A darabot Molnár László rendezte, aki egyben a kettős személyiséggel bíró címszereplőt is megformálja. A csütörtök esti próba előtt még némi aggodalommal figyelte, ahogy a műszak próbálja valóra váltani a Kentaur által megálmodott rendkívül bonyolult díszletet: – Most ott tartunk, hogy a szereplők készen vannak, akár ebben a pillanatban is el tudjuk játszani a darabot, viszont egyelőre nincs kész a díszletünk, mert annyira bonyolult és annyira nagy, hogy hiába dolgozott rajta napokig a színház minden díszletépítője, még nem tudtunk elkészülni vele. Péntek este még tartunk egy utolsó próbát Győrben, de a hétvégén már elindulnak a kamionok Szegedre, és már csak ott fogjuk befejezni a dolog technikai részét. Június 28-tól újra próbálunk, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a Tisza parti közönségnek felejthetetlen élményben lesz része – mondta a rendező.

Hirdetés

A női főszerepekben Janza Kata és Tunyogi Bernadett lépnek majd színpadra. Tunyogi Bernadett korábban már többször is megformálta az önmagán kísérletező orvosba szerelmes lány szerepét: – Én immár tizenegyedik éve rendszeresen játszom ezt a szerepet, emiatt erre most nem is kellett különösebben készülnöm. Viszont ez a fantasztikus látványú díszlet alapvetően eltér a korábbiaktól, aminek én kifejezetten örülök, hiszen egy kicsit felfrissíti a szerepemet.

Gyakorlatilag a csütörtöki próba előtt vehette át a kollégái által neki megszavazott Kisfaludy-díjat Nagy Balázs, aki a darabban kibontakozó szerelmi háromszög harmadik szereplője: – Nagyon szeretem ezt a darabot, ez az egyik olyan musical, aminek már hosszú-hosszú évek óta kívülről tudom a szövegét. Mi, színészek azt gondolom, készen állunk, technikailag viszont borzasztó nehéz a produkció, de úgy érzem, olyan díszletet álmodott meg Kentaur, amelyre egész Európa felkapja majd a fejét.

A győri közönségnek azonban egészen október 20-ig várnia kell arra, ha szeretne részese lenni a varázslatnak, ekkor lesz ugyanis az előadás győri bemutatója.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

Molnár G. Tamás

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat