Hirdetés
Győr+
2012.01.05. 10:16

Tíz év börtöntre ítélte a szombathelyi postarablót a Győri Ítélőtábla

Jogerősen tíz év börtönre ítélte csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki 2009 decemberének elején kirabolt egy szombathelyi takarékszövetkezeti fiókot.

Hirdetés

A rabló élettársa – aki a vád szerint pszichikai bűnsegéd volt – öt év fegyházat kapott. A vádlottak emellett egyetemlegesen csaknem 1,8 millió forintot és a kamatait – azaz az elrabolt ötmillió forint elő nem került részét – kötelesek megfizetni a kifosztott pénzintézetnek. Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Vas Megyei Bíróság első fokú ítéletét.

A táblabíróság elutasította a támadó védőjének érvelését, amely szerint az első fokú ítélet több olyan megállapítást is tartalmazna, amelyeket a vádirat nem. Ugyancsak nem fogadta el a másodfokú bíróság a bűnsegéd és ügyvédje által előadottakat. Ők azzal érveltek: a nőnek volt vagyona, rendőrhallgatóként biztos karrierje, ezért nem szorult arra, hogy rablásból szerezzen pénzt. Felhozták azt is: a nő közölt ugyan adatokat a későbbi támadóval a helyszínről, de ezt egy november végi bankrabláshoz tette, amelytől útközben elállt a férfi.

Hirdetés

A tárgyaláson elhangzott: a férfi ellen – akit rablásban és személyi szabadság megsértésében marasztaltak el – súlyos betegsége miatt szabtak ki már első fokon is fegyház- helyett börtönbüntetést.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat