Győr+
2011.09.30. 19:10

Tisztes helytállás a Barcelona ellen

A Rába ETO futsalcsapata Harnisch révén két gólt lőtt Rigában a világhírű Barcelona ellen, de a papírformát nem tudta borítani: a katalánok 8-2-re nyertek.

Láthatóan lámpalázásan kezdett az ETO, sok volt emiatt a győrieknél a technikai hiba, amit ki is használtak a katalánok. A 3. percben már Balázs kapujában táncolt a labda. Két perc múlva azonban egy parádés győri kontratámadás végén, Harnisch lövése nyomán egyenlített a magyar bajnok. Sokág nem tartott azonban az öröm, ugyanis a többet kezdeményező Barcelona a 9. percben ismét vezetéshez jutott. Mezőnyfölényben játszott a láthatóan nagyobb játékerőt képviselő spanyol bajnok, ám a győriek jól védekeztek. Egészen a 14. percig, amikor egy lepattanó lövés után Ari Santos közelről továbbított a győri kapuba. A hajrában aztán az ETO birtokolta többet a labdát, igaz Gyurcsányiék nem tudtak mit kezdeni a jól záró Barcelona négyessel, nem nagyon jutottak el helyzetekig. Több találat nem is született az első húsz percben, így az ETO elfogadható, kétgólos hátrányban vonulhatott pihenőre.

A szünet után alaposan rákapcsolt a Barcelona, a katalánok kapujuk elé szorították a győrieket és gyorsan növelni is tudták előnyüket. Amikor pedig már épp kijött volna a szorításból az ETO, újabb találatot kaptak a zöld-fehérek, akik ezután taktikát váltottak, ám a vészkapus játék sem hozott eredményt. Egy szabadrúgásból aztán mégis szépített a Rába-parti gárda, de aztán megint a Barcelona percei következtek és a spanyol együttes még háromszor vette be a győriek kapuját és végül, ahogyan az várható volt, magabiztosan nyert.

A győriek ugyan nem tudták megszorítani rangos ellenfelüket, a magyar bajnok elmondhatja tisztességesen helytállt és lőtt két gólt a Barcelonának. A győriek legközelebb vasárnap lépnek pályára a bosnyák Trebinjével szemben, győzelmük esetén minden bizonnyal a második helyen végezhetnek csoportjukban, ami továbbjutást jelentene.

Artur Melo: – Nem volt kérdéses, hogy a Barcelona jobb csapat. Játékosaink, főleg az első félidőben jól és harcosan játszottak, annak ellenére, hogy tegnap egy nehéz mérkőzést vívtak és két meghatározó futsalsunk eltiltás miatt hiányzott a keretből. Ezek miatt fáradtunk el a másodk félidőre és ezért lett iylan nagy a különbség, ami nem lett volna talán ekkora ha mindenki a rendelkezésemre áll.

etofutsal.hu