Hirdetés
Győr+
2013.04.18. 14:19

Tévébe épített autó

Már megint valami újdonsággal rukkolt elő a Mobilis. Az érdeklődés persze nem maradt el.

Hirdetés

VoltTimer néven hirdetett tudományos valóságshow-t egy hónapja a Mobilis a Széchenyii István Egyetemmel és a Mérnökök a Járműves Műszaki felsőoktatásért Egyesülettel karöltve. A végtermék egy hatvan perces film lesz, amely egy öregecske jármű átalakítását követi nyomon. ennek célja pedig – ahogyan az anyagi támogatásért benyújtott pályázat címében fogalmaznak a partnerek – a járműipar tudományos eredményeinek megismertetése és a tudományos utánpótlás biztosításának elősegítése.

 

Hirdetés

A viadal három-öt fős csapatait alkothatják kollégák, barátok vagy iskolatársak is, utóbbiaknak csupán egy nagykorú csapattársat kell hozniuk. Vele szemben elvárás, hogy az övé legyen az a legalább harminc esztendős autómatuzsálem, amit elektromos hajtásúra pofoznak át a verseny során.

 

„A koncepciónk az, hogy az előválogató után tíz csapat indul a versenyen. jelentkezőből l félidőben állunk: a március 22-i start óta öt-hat csapat már mozgolódik” – közölte portálunk érdeklődésére Szilasi Péter Tamás, a Mobilis ügyvezetője. Aki arról is beszélt: a koncepció mellett az is kiválasztási szempont lesz, hogy milyen autóból kívánnak dolgozni a csapatok, hiszen más-más hangulata van az egyes típusoknak.

 

Pál Gergő

likeold
a fb oldalunkat