Hirdetés
Győr+
2016.04.15. 16:09

Techtogether Junior és Kísérletbazár a Mobilisben

14 középiskola, 31 csapata érkezett Győrbe, a Techtogether Junior pályaorientációs vetélkedőre. Harmadik alkalommal rendezték meg ezt a versenyt, idén a régió legnagyobb tudásnépszerűsítő közönségrendezvényével, a Kísérletbazárral egy időben és egy helyen.

Hirdetés

Ahogy a szervezők fogalmaztak, így egy igazi „pályaorientációs csúcsrendezvény” jött létre a Mobilis és az Egyetemi csarnok területén. A program megnyitóján Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, örül a kezdeményezésnek és reméli, ez a későbbiekben segíti majd a résztvevő fiatalok pályaválasztását.

Hirdetés

Dr. Földesi Péter, az Egyetem rektora is azt hangsúlyozta, hogy szeretnék megismertetni a világgal azt, amit Győr képvisel, ezzel is segítenék a fiatalabb generáció pályaorientációját. Nem csak az Egyetem számára jó ez a rendezvény, több járműipari cég is profitálhat az ide érkező tehetséges fiatalokból, hiszen hosszútávon megoldhatják a szakképzett munkaerő biztosítását.

A nagyszabású esemény helyszínéül szolgáló Mobilis Interaktív Kiállítási Központ igazgatója fesztiválként tekint a rendezvényre és örül, hogy immár határokon túlról is érkeztek csapatok. A Techtogether Junior és a Kísérletbazár több száz fiatalt mozgatott meg, óvodás kortól, egészen a középiskolásokig. Az interaktív, érdekes és izgalmas programokból hosszútávon a szervezők és a résztvevők is profitálhatnak, folytatva azt az utat, amin a város évekkel ezelőtt elindult.

fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat