Hirdetés
Győr+
2016.04.15. 08:48

Távhőszolgáltatás Napja Győrben – galériával!

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kezdeményezésére 2014 óta minden évben megrendezik a távhőszolgáltatás napját. A távhőszolgáltatók ezen a napon gyerekek és családok részvételével, közösségi programokon keresztül ismertetik meg a környezetbarát, biztonságos és kényelmes távhőszolgáltatást.

 

Hirdetés

10:15: A Barátság Park már gyermekzsivajtól hangos, egyre többen érkeznek, hogy Kuka Berci társaságában játékos vetélkedőkön mérhessék össze a tudásukat, gyorsaságukat. A gyerekek vidám, játékos formában ismerkedhetnek meg a távhőszolgáltatás működésével és előnyeivel.

Nemsokára pedig kezdetét veszi a Távhő-Maraton, amelyen számos, a győri közéletből, művészvilágból vagy éppen a médiából ismert ember vesz részt.

Hirdetés

Addig is mindenkinek azt javasoljuk, hogy a Barátság Parkban keressék a zöld, Kuka Bercis pólóba öltözött munkatársainkat! Hamarosan friss részletekkel és még több fotóval jelentkezünk!

Haladj át az alagúton labdával! 🙂

Tudj meg mindent a távhőről a tájékoztató falnál!

Kuka Bercihez folyamatosan érkeznek a gyerekek

Az idei év központi programjának a GYŐR-SZOL Zrt. ad otthont Győrben. A szakmai konferencia mellett több, a távhőszolgáltatás napjához kapcsolódó nyilvános rendezvény is várja az érdeklődőket, akik aktívan bekapcsolódhatnak a programsorozatba.

Nyílt nap telephelybejárással

A GYŐR-SZOL Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága nyílt napot rendez április 15-én. Az érdeklődők bejárhatják a Rozgonyi utcai fűtőerőművet. Közelről láthatják, hogy hol termelik meg azt a hőt, ami távhőhálózaton és a hőközpontokon keresztül eljut a város 24 ezer lakásába. Megnézhetik a kazánokat, a hővezénylő központot, a gázmotoros erőművet, sétálhatnak a 80 és 101 méteres kémények tövében. Megismerhetik, hogy miért környezetbarát, miért biztonságos a távhőellátás, miért lehet fontos eszköz a megújuló energia hasznosításában.

Távhős akadályverseny Kuka Bercivel

A távhőszolgáltatás napjának másik helyszíne a Barátság Park lesz. Itt „távhős” akadályverseny várja az érdeklődőket az óvodás korosztálytól egészen az idősekig: akik az ügyesség feladatokat sikeresen teljesítik, ajándékot vehetnek át Kuka Bercitől, a környezettudatos gondolkodás kabalafigurájától. Az akadályverseny kihívásait április 15-én 10 óra és 17 óra között lehet teljesíteni.

Távhő Maraton

10 óra 30 perctől indul a Távhő Maraton stafétafutás. Győrben a távhőellátás fővezetékének hossza közel megegyezik a maratoni futótáv hosszával, a jelentkező résztvevők ezt a 42 kilométert is meghaladó szakaszt összefogással, egymást váltva teljesíthetik a Barátság Park futókörén. A vállalkozó kedvűek a futásra emlékeztető pólót kapnak, és meglepetésvendégekkel, Győr ismert művészeivel, sportolóival, közéleti személyiségeivel is találkozhatnak a Távhő Maratonon.

 

likeold
a fb oldalunkat