Hirdetés
Győr+
2016.04.14. 11:26

Tavaszi takarítás a győri belvárosban

Csütörtökön kezdődött meg az a nagyszabású tavaszi takarítási akció, melynek keretében a Győr-Szol szakemberi megtisztítják a belváros tereit, utcáit.

Hirdetés

A munka a Dunakapu tér mosásával indult, ahol több mint hatezer négyzetméter felületet kell megtisztítani a téli piszoktól. Ezt követően a Széchenyi térre kerül sor, itt ötezer négyzetméteren zajlik a burkolat tisztítása, majd következik a Jedlik Ányos utca és a Baross út takarítása.

 

Hirdetés

 

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester emlékeztetett: tavaly a Baross utat teljes hosszában nagy teljesítményű gépekkel tisztították meg, valamint több mint százezer rágógumit távolítottak el a burkolat felszínéről.

 

 

Mivel a Dunakapu tér és a Széchenyi tér is számtalan nagyrendezvény helyszíne így a szokásos takarításon túl, nagyszabású munkálatokra is szükség van. A cél az, hogy nemcsak a Belváros, de az egész város rendezettebb, tisztább legyen – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

 

Kovács Róbert, a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési igazgatója arról tájékoztatott, hogy tíz szakember speciális, forgókefés takarítógépekkel és magas nyomású vízsugárral, illetve a nehezen elérhető helyeken kézzel végzi a munka. A takarítás során olyan vegyszereket használnak, amelyek környezet kímélőek és nem károsítják a térkövet.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter

 

 

likeold
a fb oldalunkat