Tározó tó és pihenő övezet Győrszentivánon

Győr+
2014.04.29. 15:22

A Győrszentiváni Kör tér szomszédságában létrejött csapadékvíz tározó egyben kellemes pihenőhely is az itt élők számára…

A 30 millió forintos, önkormányzat beruházásában megvalósult fejlesztés során a tóépítés, vagyis a kotrás, zöldterület rendezés és a sétány kialakítása mellett a győri Útkezelő Szervezet révén 17 új, gyephézagos parkoló létesült, a Győrszol Zrt. kezelésében pedig kertépítés is történt.

 

 

Borkai Zsolt polgármester a tó átadásának alkalmából úgy fogalmazott, az önkormányzat odafigyel arra, hogy a belváros mellett a többi városrész is folyamatosan fejlődjön. Az egyre gyarapodó Győrszentivánt sok fiatal család választja otthonául, ezért kezdődött el az óvoda bővítése, az útfejlesztések, és az itt élők mindennapjait szebbé tevő beruházások. „A tó kialakítása is ebbe a sorba illeszkedik, hiszen a városrész régi problémája a csapadékvíz elvezetésének kérdése. A tározó tó nem csak funkcionalitásában fontos, de esztétikai élményt és kikapcsolódási lehetőséget is nyújt. Egy olyan új közösségi tér jött létre, amely kellemes időtöltésre csábítja az itt élőket, ahol családok, barátok, idősek és fiatalok tudnak találkozni.”

 

 

Dr. Sík Sándor a városrész önkormányzati képviselője hozzátette, az itt élő közösség a közelmúltban ünnepelte a Mogyorós és Törökverő utcák felújítását, valamint a piknikpark létrehozását, és most egy újabb kikapcsolódási lehetőséggel bővül a szentiváni kínálat. Hozzátette, a helyi vállalkozók munkája révén elkészült tó fontos lépés a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldásához, de a pihenő funkció sem elhanyagolandó, amit a jövőben egy kis játszótér megépítésével szeretnének tovább erősíteni.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter