Hirdetés
Győr+
2016.05.27. 17:19

Táplálkozási útmutatóját dedikálja szombaton Győrben Antal Emese

Míg a babák 2-3 éves koráig rengeteg könyv és cikk foglalkozik azzal, hogyan etessük a piciket, a nagyobbak szüleinek mindeddig nem készült táplálkozási útmutató magyar szakembertől. A Gyermek az asztalnál című kötetét Antal Emese május 28-án, szombaton 17 órától a Győr Plaza Libri könyvesboltjában dedikálja.

Hirdetés

A hiánypótló, Gyermek az asztalnál című kötetben a 3-15 éves gyermekek gondozóinak ad tanácsot a győri születésű Antal Emese dietetikus, szociológus: mit tehetnek azért, hogy az étkezés egészséges, ugyanakkor örömteli legyen. A könyv a táplálkozástudomány legfrissebb ajánlásai alapján körbejárja az egyes korcsoportok – óvodások, alsó tagozatosok és felsősök – szükségleteit, bemutatja, hogy az egyes élelmiszercsoportokból mikor és mennyit kellene enniük. Arra bátorítja a szülőket, hogy gyermekükkel közösen vásároljanak, vonják be őket az ételek elkészítésébe, tippeket ad például az egészséges főzéshez, az éttermi étkezéshez, de foglalkozik az élelmiszer-biztonság mindennapi szabályaival is.

 

Hirdetés

 

A szerző a problémás esetekkel is foglalkozik: többek között az ételallergia, az étkezési zavarok, a túlsúly és a soványság kérdéseit is érinti. A könyvben tanácsok, tippek, korosztályokra szabott mintaétrendek, valamint hasznos táblázatok várnak mindenkit, akinek napi kihívás az óvodás és általános iskolás korosztály helyes táplálása.

A könyv szerzőjével tehát személyesen is találkozhatnak és feltehetik kérdéseiket május 28-án, szombaton 17 órakor a Győr Plaza Libri könyvesboltjában.

likeold
a fb oldalunkat