Hirdetés
Győr+
2016.03.02. 10:59

Tánc és élőkép a győri Dunakapu téren – FOTÓKKAL

Több mint ezer győri középiskolás vett részt a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Megyei Polgári Védelmi Szövetség közös szakmai napján a Dunakapu téren.

Hirdetés

A diákok először egy betanított koreográfiára táncoltak, majd a polgári védelem nemzetközi jelét mutatták be élőkép formájában.

Hirdetés

Radnóti Ákos alpolgármester köszöntötte a diákokat, aki elmondta, az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a fiatalok minél előbb megismerkedjenek a katasztrófavédelmi tevékenységgel, ennek elősegítése érdekében évről évre egyre több rendezvényt szerveznek számukra.

 

Csepi László, a helyi Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője elmondta, az ENSZ 1972. március elsejét a polgári védelem nemzetközi világnapjává nyilvánította, 1991-től pedig az egész világon egységes jelzésként a narancssárga körben kék háromszög a szervezet jele.

Tájékoztatta a diákokat a polgári védelem, az önkéntesség jelentőségéről.

 

Csepi László kiemelte, ezúttal a polgári védelmi világnapi megemlékezést összekapcsolták a diákok közösségi szolgálatával. Tizenkét, a közösségi szolgálatban érintett szervezet csatlakozott a szerdai eseményhez, börze jelleggel bemutatva a diákoknak, milyen önkéntes munkára várják őket.

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

likeold
a fb oldalunkat