Győr+
2011.10.05. 13:42

Tájvédelmi körzetbe rakták le a szemetet

Kunsziget határában, a Natura 2000 tájvédelmi körzetbe szeméthalmot pakolt le ismeretlen elkövető szombaton. A kupac tulajdonosáról egy ott „felejtett” dokumentum „árulkodott”, így a rendőröknek sikerült azonosítani az elkövetőt.

A tájvédelmi körzetben lévő szemétkupacban egy köbméter, virágkereskedésből származó cserepeket, papír- és nejlonzsákokat, valamint olajos kannát találtak. A szeméthalomban többek között egy ott „felejtett” dokumentum is „árulkodott” a lerakott kupac tulajdonosáról.

Ugyanezen a napon, Abdáról is érkezett bejelentés a körzeti megbízotthoz arról, hogy a település határába valaki szemetet rakott. Az illegális szemétlerakó mintegy négy köbméter hulladékától szabadult meg, mint utóbb kiderült, három nappal korábban. A fehér autóval érkező férfi és nő televíziót, műanyag hulladékot, neoncsövet, almatúrákat „dobott ki” járművéből. Az autó mozgását térfigyelő kamera rögzítette.

A körzeti megbízottnak mindkét estben sikerült azonosítani az elkövetők személyét. Velük szemben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indul eljárás- tájékoztatta lapunkat Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.