Hirdetés
Győr+
2012.06.09. 10:00

Táborleltár

A hosszú nyári szünidőben aki teheti, táborozni küldi csemetéjét. A kínálat gazdag, minden család megtalálhatja a gyerek korának és érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. Az idei választék újdonsága a horgász, a csángó és a kuktaképző tábor. Ezúttal a napközis, tehát a nem ott alvós ajánlatokat kötöttük csokorba. Részvételi díjuk jellemzően 15–18 ezer forint között van, háromszori étkezéssel.

Hirdetés

Ménfőcsanakon, a Bezerédj-kastélyban bütykölő kreatív napok várják az alsós diákokat június 18–22. között, naponta 8-tól 16 óráig. A Petőfi ÁMK Kisdobos úti épületében képzőművészeti és kézműves alkotó napokat tartanak a 10–18 éves korosztály számára, július 2-től 6-ig. Helytörténeti napok Ménfőcsanakon címmel szerveznek tábort a kastélyban tíz éven felülieknek, a június 25-én kezdődő héten.

Hirdetés

A Városi Művészeti Múzeum szervezésében június 18–22. között indiántábor lesz 6–10 éves gyerekeknek. A következő turnusban, június 25-től a tánc, a zene és a képzőművészet iránt érdeklődő 9–12 éveseket várják. Július 30-tól alkotótábort szerveznek 12–18 éves fiataloknak, míg augusztus 6–10 között a görög mitológiában kalandozhatnak a 9–12 évesek a kézművestáborban.

Az Újvárosi Művelődési Házban két turnusban indul színjátszó tábor. Június 18-tól öt napon át a mesék világával, július 23-tól a gyerekversekkel ismerkedhetnek a fiatalok. A horgásztábor július 2-án kezdődik, míg a népi mesterségekkel július 16-tól ismerkedhetnek meg a napközisek.

A Tartalmas Tábort idén július 23–27. között szervezik meg, helyszíne az evangélikus iskola lesz. A művészetek iránt érdeklődő 10–16 éveseket többek között Venczel Kovács Zoltán színész, Horváth M. Lilla táncművész és Tóth Zoltán operatőr várja.

A szabadhegyi kuktaképzőbe jelentkezők három időpont közül választhatnak, a turnusok június 25-én, július 2-án és augusztus 13-án indulnak. A magániskola azokat a lányokat, fiúkat várja, akik szeretnék megtanulni néhány egyszerű és népszerű étel, ital, süti elkészítésnek módját.

A Vidra Úszóiskola napközis úszótáborokat szervez a győri strand területén ötévesnél idősebb gyerekeknek június 18. és augusztus 10. között. A turnusok hétfőként indulnak, a napi programok fél nyolctól fél ötig tartanak. Lesz bennük úszásoktatás, úszóedzés, foci-, röplabda-, kosárlabda-bajnokság, aerobic, vízi torna, játékos vetélkedés és élményfürdőzés.

A Kaméleon Egyesület színjátszótábort szervez június 18–22. valamint 25– 29. között a József Attila Művelődési Házban.

A Csiribiri tábor júliusban kézműves és sport ágazattal jelentkezik két-két turnusban a 7–14 éves korosztály számára. A kézművesprogramok központi helyszíne a Bridge csónakház, a sporté a Jedlik-iskola sportcsarnoka.

A megyei iparkamara alsó tagozatos diákokat vár napközijébe, ahol a kicsik megismerhetik egy-egy szakma szépségét. A tábor június 18-án indul.

Az ETO focitábora július 2-től várja a 6 és 14 év közötti srácokat edzéssel, sportjátékokkal, naponta 8 és 16 óra között.

Az ETO parkban a hat év fölötti gyerekeknek az Élmény Sziget Játszóház nyári tábora, a nagyobbaknak, 11 év fölött a MeXtrém Park kínál vidám, aktív, sportos programokat.

A Gyermekek Háza idén is számos tematikus, napközis elfoglaltsággal várja a gyerekeket. Indul többek között néptánc, sakk, gyöngyfűző, Star Wars, HétSzínJáték, kerámia, honfoglaló, indián, német és angol nyelvi, kézműves, madarász, valamint csángó tábor. A részletekről érdeklődni a Gyermekek Házában lehet.

Az évek óta népszerű Zoo tábor a nyár folyamán kilenc héten keresztül fogad hét éven felüli állatszerető gyerekeket a győri állatkertben, de információnk szerint itt már nincs szabad hely.

Összeállította: Földvári Gabriella

likeold
a fb oldalunkat