Hirdetés
Győr+
2016.03.22. 07:53

Sztrájkbizottság jött létre az Audinál

Az Audi Hungária Független Szakszervezet Bizalmi értekezletén tárgyalta meg a vállalat által adott válaszát, melyet a legutolsó szakszervezeti követelésre fogalmazott meg.

 

Hirdetés

Az Audi Hungária Független Szakszervezet hivatalos tájékoztatója

Az Audi Hungária Független Szakszervezet végső követelése a tárgyalások során:

Hirdetés

– A legalább 15.000Ft-os alapbéremelésnek 2016.januártól kell megtörténnie,

– A VBK keretösszegének legalább 570.000 Ft-nak kell lennie,

– A 2016-os bérmegállapodás során a differenciálás lehetőségét a szakszervezet nem tudja elfogadni,

– A szakszervezet és a munkáltató a bérmegállapodásban rögzítsék, hogy a bérmegállapodás után egy közös munkacsoportot alakítanak ki, amely felülvizsgálja a jelenlegi bérezési rendszert és a hozzá tartozó HAY rendszert és bérstratégiát alkotnak.

A munkáltató válaszában a szakszervezet két legfontosabb követelését is elutasította, mégpedig a béremelés januárig történő visszamenőleges bevezetését, valamint az egységes, nem differenciált béremelés megkötését.

A munkáltató e válasza alapján a Bizalmi Értekezlet többségi döntéssel a január óta tartó Bértárgyalásokat, mely egyébként a két fél közt mint Kollektív Munkaügyi Vita folyt, eredménytelennek nyilvánította. Az AHFSZ Bizalmi Értekezlete az eredménytelenség megállapítása után létrehozta a szakszervezet Sztrájkbizottságát. A Sztrájkbizottság létrejöttéről az AHFSZ vezetése, a személyügyekért felelős ügyvezető igazgatót is tájékoztatta.

Cikkünk folyamatosan frissül.

ahfsz.hu

likeold
a fb oldalunkat