Győr+
2011.11.30. 09:58

Sztárok Győrben: Olasz operaslágerek, operett, olasz dalok és musical

Kincses Veronika és Miller Zoltán december 16 -án Győrben, a Richter teremben ad koncertet. A nagy érdeklődésre számot tartó zenei esemény több szempontból is különlegesnek ígérkezik.

Egyrészt az elmúlt években a hazai közönség csak igen ritkán hallhatta színpadon a nemzetközi hírű, Kossuth-díjas operacsillagot, másrészt Kincses Veronika és Miller Zoltán most adnak első alkalommal közös koncertet. A rendezvény annak a koncertturnénak az állomása, mely decembertől jövő év márciusáig Magyarország nagyobb városait érinti, majd azt követően külföldön folytatódik.

Kincses Veronika napjaink egyik legnépszerűbb művésze, akit valójában nem lehet egyetlen zenés műfajhoz kötni, hisz operett, musical vagy örökzöld dallamok ugyanúgy fűződnek a nevéhez, mint az operaszerepek. Az interneten az egyik legtöbbet letöltött zeneszám a híres Puccini Bohémélet kettős, melyben Kincses Veronika Mimi és Luciano Pavarotti Rodolphe szerepét énekli.

Miller Zoltán népszerűségét az 1995-ben alapított Emberek együttes alapozta meg, ezzel párhuzamosan szerzett hírnevet hazai és nemzetközi musical színpadokon. Óriási sikerrel énekel többek között az Anna Karenina, Az Operaház Fantomja, a Nyomorultak vagy a Grease darabokban. Számos filmszerepben is láthattuk a sármos, behízelgő hangú baritont, aki a hölgyek egyik legkedveltebb énekese.

Kincses Veronika és Miller Zoltán koncertjén fellép egy meglepetés vendég is, akiről az énekesek egyelőre csak annyit árultak el, hogy tenor, és elsősorban az olasz zeneszámok előadójaként ismerheti a közönség.

A zenei programban olasz opera, operett és musical részletek, olasz és nápolyi dalok, valamint könnyűzenei slágerek szerepelnek. Az este 7 órakor kezdődő koncerten a zenekart Gyarmati István irányítja. Jegyeket elővételben a Richter terem, a TOURINFORM, és az ALEXANDRA Árkád Könyváruházban lehet vásárolni.