Győr+
2011.10.19. 14:25

Szoros mérkőzésben bíznak

Csütörtök este hat órakor újabb nehéz mérkőzés vár az UNI SEAT Győrre az Euroligában, amikor a Lotos Gdynia látogat az Egyetemi Csarnokban. A vezetőedző, Fűzy Ákos és csapatkapitány, Nagy-Bujdosó Nóra egyöntetű véleménye szerint a szervezettség és a csapategység klasszikusokkal teletűzdelt ellenfelünk legnagyobb fegyvere.

– Ismét egy nagy megmérettetés következik, amely bizonyos szempontból jóval nehezebb lesz, mint a Valencia elleni mérkőzés – kezdte Fűzy Ákos. – A Gdynia összeszokottabb, szervezettebb csapat, előbb összeállt, mint múlt heti ellenfelünk. A csapatjátékra és a fegyelemre alapozó kosárlabdát játszanak majd, nem pedig az egyéni képességekre épülőt, de ettől függetlenül kiváló egyéniségeik vannak. A lengyel csapat keretében két lengyel és hét légiós van, így nem igazán nevezhetők lengyelnek. A Gdynia kiváló együttes, jól helytálltak a Jekatyerinburg ellen is, hiszen csak tizenegy ponttal maradtak alul. Masszív a védekezésük és több támadásvariációjuk is van – fogalmazott a vezetőedző.

A csapatban még biztosan nem léphet pályára Edita Sujanová, az ő játékára legkorábban jövő héten lehet esély. Quanitra Hollingworth a Valencia elleni meccs óta nem edzett, kezeléseken vesz részt, és ha ezek sikerrel járnak, vállalhatja a játékot csütörtökön. Persze edzés nélkül csodát nyilván nem tud tenni, de jelenléte jól jönne a palánk alatt.

– A saját játékunkat szeretnénk játszani, és a Valencia elleni szép szakaszokat kiterjeszteni még hosszabb időre. Jó lenne úgy belemenni a végjátékba, hogy csak egy labdán múljon a mérkőzés, mert akkor van sanszunk a győzelemre. Bízom benne, hogy Renee Motgomery már jobban játszik, persze nem megváltóként várunk rá, de az egy hetes közös munka alatt bebizonyosodott, hogy sokat hozzá tud tenni a csapatjátékhoz. Örömteli, hogy egyre jobb játékkapcsolat alakul ki közte és Iva Ciglar között. Legalább ennyire fontos a magyar játékosaink önbizalommal teli játéka. A görcs remélem oldódott a Valencia ellen Simon Zsófiban és Rasheed Ritában is. Hollingsworth visszatérése azért is fontos lenne, mert akkor Nagy-Bujdosó Nóra nem őrlődne fel a magasabb játékosok elleni védekezésben, és a pontszerzésre is maradna ereje. Kíváncsi vagyok a győri közönség reakciójára is, úgy gondolom, a hatszáz néző jól szórakozott a Valencia ellen, és mindenki láthatta, hogy amit a csapat a szezon előtt ígért, megtartja: a végsőkig harcol. Remélem, megmarad ez a hatszáz nézőnk, titkon abban bízom, talán még többen is lesznek – mondta Fűzy Ákos.

– Ákoshoz hasonlóan úgy gondolom, nehéz mérkőzés vár ránk, különösen azért, mert ellenfelünk csapatként rendkívül erős. Ha a taktikai utasításokat megvalósítjuk a pályán, szoros mérkőzést játszhatunk, titokban persze a csapattársaimmal együtt reménykedünk a győzelemben. Ehhez legalább két-három extra teljesítmény kell, úgy gondolom, ha hatvan pont környékén tudjuk tartani a Gdyniát, megnyerhetjük a meccset. Remélem, hogy Hollingsworth játszhat, sokat számít, ha ő is ott van a palánk alatt – tette hozzá Nagy-Bujdosó Nóra.

Lakner Gábor