Győr+
2011.07.26. 16:01

Szörnyű csecsemőhalál a megyénkben, emberöléssel gyanúsítják az anyát

A WC-n ülve szülte meg gyermekét egy 22 éves cséri nő, a csecsemő fejjel a WC-kagyló lefolyójába csúszott, és meghalt.

Kedden hajnali fél kettőkor cséri lakásukon a 22 éves – terhessége 39. hetében lévő – kismama arra ébredt, hogy megindult a szülés. Szólt a férjének, aki értesítette a mentőket. A zajra felébredt az asszony anyósa, aki menye után ment a mellékhelyiségbe. A fiatalasszony a WC-n ülve megszülte harmadik gyermekét, aki fejjel a WC-kagyló lefolyójába csúszott.

A 3 kg súlyú, 51 cm hosszú életképesen született lánycsecsemőt a mentősök emelték ki a lefolyóból. Az igazságügyi orvosszakértői boncolás megállapította, az újszülött halálát vízbefulladás okozta. A szülőanyát megfigyelésre a soproni kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a szülőanyával szemben emberölés, 51 éves anyósa ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatja a nyomozást. Vizsgálja, a szülőanya és családtagjai mennyiben felelősek az újszülött haláláért – tájékoztatott Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az asszony nem titkolta terhességét, rendszeresen járt terhesgondozásra. Két kisfia már született, 6 és 2,5 évesek. A család szociális helyzete miatt az idősebbet nevelőszülőknél, a fiatalabbat gyermekotthonban helyezték el.