Győr+
2011.06.29. 17:25

Szombaton nyit az új helyén a piac

Szombaton már új helyén, az Árkád üzletközpont szomszédságában, a Rába-gyár egykori területén várja a vásárlókat a győri belvárosi piac. A megszokott Dunakapu tér helyett itt állítják fel standjaikat az árusok, akik azt remélik, hogy vevőik hűségesen követik őket, sőt a bevásárlóközpont közelsége még új kuncsaftokat is hozhat a kereskedőknek.

A Dunakapu téri árusok optimista hozzáállását jelzi, hogy valamennyien átköltöznek a piac új területére. A vásártér működtetését átvevő GYŐR-SZOL az elmúlt hónapok egyeztetései, előkészületei során mindent megtett annak érdekében, hogy a kereskedők továbbra is megfelelő forgalomra számíthassanak, és olyan körülmények fogadják őket, amelyek alkalmasak megszokott tevékenységük folytatására.

A Rábától bérelt mintegy nyolcezer négyzetméternyi területen befejeződött a tereprendezés, a szintkiegyenlítés, a betonozás, és elkészültek a működéshez szükséges közművek: megoldották a víz és áramellátást, kiépítették a csatornarendszert. Még abban is sikerült megegyezni az árusokkal, hogy amennyire a terep adottságai engedik, a standok a megszokott elrendezésben sorakozzanak. A felek konstruktív együttműködésének köszönhetően gyakorlatilag valamennyi kereskedő igényelt helyet az új piacon. Így szombaton 63 őstermelő friss zöldséggel, gyümölccsel, több mint hatvan kereskedő ruhaneművel, háztartási cikkel és egyéb termékkel, 10 büfés ételekkel, italokkal, a mozgó árusok pedig tejtermékkel, füstölt és pékáruval várják a vásárlókat. A vágott baromfi és a tejtermék árusításához a GYŐR-SZOL három egybe nyitott konténert és hűtőpultokat biztosít, és ilyen konténerekben kapnak helyet a gombavizsgálók, az állategészségügyi hivatal munkatársai valamint a piaciroda is. A vásárlók számára közel 200 autó befogadására alkalmas parkoló könnyíti meg a piac megközelítését. A természetes emberi szükségletekről sem feledkezett meg az üzemeltető, az új területen felállított vécék ingyen állnak rendelkezésre.

A zavartalan piacnyitásra tehát minden készen áll, a kereskedők és a vásárlók egyaránt abban bíznak, hogy a helycsere a kezdeti ellenérzések után végül mindenki számára sikertörténetté válik. A GYŐR-SZOL elsősorban azoknak az árusoknak biztosít helyet a területen, akik a Dunakapu téren is rendelkeztek szerződéssel, ám az érdeklődés folyamatos: már több kereskedő jelezte, hogy szívesen kínálná portékáját az új területen.

O.T.