Hirdetés
Győr+
2011.11.30. 12:35

Szociális és gyermekvédelmi intézmények számára gyűjt a Fidelitas

„Csillagszóró 2011” néven december 15-ig tartó országos jótékonysági akciót indít a Fidelitas, melynek keretében szociális és gyermekvédelmi intézmények számára rendeznek gyűjtést- jelentette be sajtótájékoztatón Radnóti Ákos, a Fidelitas Országos Választmányának alelnöke.

Hirdetés

A Fidelitas működésében megjelenik a társadalmi felelősségvállalás és szolidaritás. Az elmúlt tizenöt évben számtalan jótékonysági akció kötődött a szervezethez, pl. jótékonysági bálokat, akciókat szerveztek, melyből jelentős pénz – és tárgyadomány gyűlt össze- mondta.

Fekete Dávid, a Győr-Moson-Sopron Megyei Fidelitas elnöke elmondta, hogy az akcióból a megyei Fidelitas-csoportok is kiveszik a részüket. A megyei csoportok közül a győri, a csornai, a kapuvári és a soproni csoportok végzik a gyűjtést az irodák nyitvatartási idejében. Győrben a Bajcsy-Zs. utca 19. (Fidesz-iroda) szám alatt várják az adományokat.

A gyűjtés kedvezményezettje a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata, elsősorban játékokat és gyermekkönyveket gyűjtenek. A felajánlásokat a nevelőszülői hálózatban, továbbá az ideiglenes elhelyezést biztosító befogadó otthonokban lévő gyermekekhez juttatjuk el tette hozzá.

Hirdetés