Hirdetés
Győr+
2016.03.02. 12:32

Szinkronkorcsolya-vb – Huszonegy ország 26 csapata érkezik Budapestre

Az eddigi nevezések alapján 21 ország 26 csapata indul az április 8-9-én a Syma Csarnokban sorra kerülő szinkronkorcsolya-világbajnokságon.

Hirdetés

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a nevezés március 16-án zárul.

“Hatezer nézőt, azaz telt házat várunk a Syma Csarnokba” – jelentette ki Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) nemzetközi ügyekért felelős igazgatója. “A jegyértékesítés már megkezdődött.”

Hirdetés

Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója többek között arról beszélt, hogy a Puskás Ferenc Stadion bontása elkezdődött, de a vb alatt még nem folyik olyan munka, ami megzavarná az eseményt.

Magyarország 2008 után másodszor rendezi meg a sportág világbajnokságát, akkor a hazai csapat a 14. helyen zárt, ennél most szeretne előrébb végezni. A Team Passion vezetőedzője Gulyás Erika, de a felkészítést segíti szakmai koordinátorként a világ egyik legjobb edzőjének tartott, Svédországban élő Dohány Andrea is. Elhangzott, az elmúlt időszakban sokat fejlődött az együttes, ami a versenyeken mind pontszámokban, mind helyezésekben megnyilvánult.

Engi Klára, a pontozásos ágazat sportigazgatója elmondta, szinkronkorcsolyában egyszerre 16-an lépnek jégre, a férfiak száma pedig legfeljebb négy lehet.

A vb megnyitója és sorsolása április 7-én este lesz, másnap a rövidprogramot, a zárónapon pedig a kűrt mutatják be a csapatok.

 

Forrás: MTI

Fotó: origo.hu

 

likeold
a fb oldalunkat