Győr+
2011.09.01. 15:01

Színes ősz vár ránk Győrben

Az ősszel is folytatódnak a színvonalas programok Győrben, rengeteg élményt kínálnak a győriek és a turisták számára is szervezők.

Serfőzőné Tóth Andrea kulturális főosztályvezető szerint a programválaszték olyan színes, mint maga az ősz, minden korosztály csemegézhet belőle.

A jövő hétvégén szervezi a város a Magyar Hagyományok Fesztiválját, melyet pálinkanapokkal ízesítenek. A következő nagyobb rendezvény a Bajor Sör- és Zenei Fesztivál lesz szeptember 17–18-án a Rába Quelle fürdő területén és környékén. Igazi „Szeptemberfest” hangulat várható!

A hónap utolsó hétvégéjén a VII. Győri Fröccsnapok következik a nagyobb rendezvények sorában, majd a könyvszalon novemberben.

A művészeti intézmények évadai is indulnak szeptemberben. A színház és a balett társulata közösen szervez ismét egy olyan napot 15-én, amikor bárki a kulisszák mögé pillanthat.

Serfőzőné Tóth Andrea kiemelte a La vie en Rose – Rózsaszínház című balett, valamint A Vörös Pimpernel bemutatóját, ezek szintén ebben a hónapban lesznek.

A Győri Filharmonikus Zenekarnál is kezdődik a szezon, 23-án például a Muzsikás együttessel közösen adnak különleges koncertet.

A Vaskakas Bábszínház októberben ünnepli 20. születésnapját, az egész évadod ennek jegyében tervezi a társulat, rengeteg meglepetéssel. A gyerekeknek egyébként ezeken kívül is számos programmal kedveskednek ősszel ugyancsak.

Októberben ismét egy kiemelkedő kiállítás érkezik városunkba, Robert Capa fotográfiái láthatóak majd a városi múzeumban.

– Győrben a kultúra és a sport szoros kapcsolatban áll – hangsúlyozta Serfőzőné Tóth Andrea, ezért számos színvonalas sportprogramot is szerveznek. Többek között az őszi sport- és egészségnapot szeptemberben és a családi hétvégét az ETO Parkban októberben.

Ezeken kívül rengeteg program kínál kikapcsolódási lehetőséget az ősszel is Győrben. Ezekről a programajánló füzetből tudhatnak meg többet, melyet ITT tölthetnek le, illetve megtalálhatják a Tourinform irodákban és a város kulturális intézményeiben.

Zoljánszky Alexandra