Szijjártó: Több mint 200 magyart menekítettek ki Izraelből

MTI Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala
2023.10.09. 07:18

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakciója keretében a Magyar Légierő két repülőgépe 215 emberrel a fedélzetén elhagyta az izraeli légteret – közölte Szijjártó Péter a Facebook oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, az Izraelben zajló fegyveres konfliktus során az egyik legfontosabb feladatuk, hogy a veszélyben lévő magyar embereket minél előbb hazahozzuk.

Szijjártó Péter azt írta, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakciója keretében a Magyar Légierő két repülőgépe 215 emberrel a fedélzetén elhagyta az izraeli légteret.

„Mint minden esetben, most is csak akkor adunk tájékoztatást ilyen akciókról, amikor az abban érintettek már biztonságban vannak. Az idejekorán adott tájékoztatás ebben az esetben is magyar állampolgárok százainak életét veszélyeztette volna” – hangsúlyozta a miniszter. „Köszönjük Izrael, Ciprus, Görögország, Törökország, Bulgária és Románia hatóságainak az együttműködést a repüléshez szükséges engedélyek gyors kiadásában” – tette hozzá Szijjártó Péter.