Szerény maradt a közönségkedvenc

Győr+
2014.04.27. 07:10

A Győri ETO FC jó tavaszi szereplésében nagy szerepe van a saját nevelésű Kalmár Zsoltnak, aki Horváth Ferenc irányítása alatt stabil kezdőjátékos lett a zöld-fehéreknél. A 18 éves tehetség élvezi edzője bizalmát és a közönség szeretetét is, és mindkettőt szeretné meghálálni.

Új kedvence van a győri közönségnek, az ETO Park lelátóin a legnagyobb ováció mostanában a saját nevelésű Kalmár Zsolt megmozdulásai után tapasztalható. A 18 éves fiatalember rá is szolgált a szurkolók szeretetére, hiszen egyre nagyobb részt vállal a címvédésre törő győri csapat jó szereplésében.

 

„Nyolc évvel ezelőtt Hajszán Gyula tartott edzéseket Győrságon, és miután többször látott játszani, beajánlott az ETO-hoz. A klubnál a próbajátékom után azt mondták, maradhatok, tulajdonképpen így kezdődött a pályafutásom. Akkor még nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt a felnőtt csapatban találom magam. Először fura volt belépni az öltözőbe, de egyben nagyon jó érzés volt, hogy ott lehetek az első csapatnál. Úgy érzem, mára befogadtak a társaim, akik a pályán és azon kívül is segítenek nekem” – foglalta össze röviden eddigi karrierjét Kalmár Zsolt, aki Pintér Attila irányítása alatt debütált az OTP Bank Ligában, stabil kezdőjátékos viszont már Horváth Ferenc keze alatt lett.

 

„Jelenleg nagyon jól érzem magam, örülök, hogy minden meccsen lehetőséget kapok, próbálom megvalósítani, amit az edzőm kér, és amit saját magamtól elvárok. Szeretek azon a poszton is játszani, ahol most szerepelek, de közvetlenül a védők előtt is jól érzem magam a pályán. Legnagyobb erősségemnek az egy-egy elleni játékot tartom, de a védekezésre még nagyobb hangsúlyt kell fektetnem. Úgy érzem, ebben is sokat fejlődtem az elmúlt években, és bár van még mit tanulnom, próbálom mindig a maximumot nyújtani.”

 

Ezt a szurkolók is így látják, hiszen mint említettük, értékelik a fiatal középpályás technikás, ugyanakkor megalkuvást nem tűrő játékát.

 

 

„Nagyon jólesik a közönség szeretete, próbálok úgy játszani, hogy megháláljam ezt a bizalmat. Feldobott, amikor legutóbb cserére vártam, és felhangzott az ováció a lelátón, nagyszerű érzés volt így futballozni. Többször gratulálnak a meccsek után, néha előfordul, hogy az utcán leszólítanak, de azért nem száll a fejembe a dicsőség. Szerénynek kell maradnom, és tovább folytatnom a munkát, ami idáig juttatott. Persze ez nem teljesen munka számomra, hiszen nagyon szeretek focizni, ha van szabadidőm, akkor is játszom a haverokkal.”

 

Az ETO pápai győzelmével újra nyílttá tette a bajnokságot, hiszen felzárkózott az ismét pontokat hullajtó Debrecenhez. Elérhető közelségbe került a címvédés, de azzal mindenki, így Kalmár Zsolt is tisztában van, hogy a hajdúságiak sorsa még saját kezükben van.

 

 

„Három pont a hátrányunk, öt meccs alatt ezt behozhatónak tartom. A saját feladatunkra kell koncentrálnunk, maximális erőbedobással kell játszanunk, és lehetőleg mind az öt mérkőzésünket meg kell nyernünk. Nem lesz könnyű feladat, de mindent megteszünk, hogy sikerüljön, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Természetesen jó lenne címet védeni…” – mondta a labdarúgó, aki fiatal kora ellenére rendre szerepel Pintér Attila szövetségi kapitány összetartásra kijelölt válogatott keretében. Legutóbb a Vasas elleni edzőmérkőzésen góllal hívta fel magára a figyelmet.

 

„Nagy élmény volt, hogy gólt szereztem a felnőtt válogatottban, még ha ez nem is egy hivatalos mérkőzés volt, hanem csak egy felkészülési találkozó. Remélem, a kapitány továbbra is számít rám, próbálok a bajnoki mérkőzéseken olyan teljesítményt nyújtani, hogy be tudjak kerülni a keretbe” – fogalmazott a középpályás, aki az U19-es válogatott tagjaként a magyarországi kontinensviadalra is készül.

 

 

 

„Fontos lesz az Európa-bajnokság, hiszen rajta keresztül juthatunk ki a világbajnokságra. A felkészülési mérkőzéseken jól teljesített a csapat, fejlődött a játékunk, mindenképpen szeretnénk jó eredményt elérni, a célunk a világbajnoki részvétel. Sokat számít, hogy hazai közönség előtt játszhatunk, remélem, hogy sokan kilátogatnak majd a meccseinkre.”

 

A győri szurkolók tisztában vannak vele, hogy a tehetséges játékost nem sokáig látják zöld-fehérben, hiszen előbb-utóbb egy nívósabb bajnokságban is felfigyelnek rá. Kalmár Zsoltot egyelőre nem foglalkoztatja a kérdés, ugyanakkor nem tagadja, hogy ő is külföldre vágyik.

 

 

„Mint mindenki, én is szeretném kipróbálni magam külföldön, de még van két hónap a bajnokságból, így ezzel nem foglalkozom egyelőre. Később meglátjuk, milyen lehetőségeim lesznek, de meggondolatlanul nem szeretnék dönteni. Hozzám a látványosságra törekvő csapatok állnak a legközelebb, amelyek próbálják játszani a focit. A spanyol, a holland, a német vagy éppen az angol bajnokságban is vannak ilyen együttesek” – mondta zárásként a győri tehetség.

 

 

 

Véget ért Koltai szezonja

A múlt heti edzőmeccsen egy ütközés miatt csütörtöktől már nem tudott a többiekkel együtt edzeni Koltai Tamás. Akkor még nem lehetett pontosan megállapítani, hogy mekkora a baj, hiszen a válogatott labdarúgó nagy rúgást kapott a lábára, így az annyira bedagadt, hogy nem lehetett minden vizsgálatot elvégezni. Mostanra már tisztult a kép, és kiderült, a játékosnak a bal lábán elszakadt a belső bokaszalagja. Mindez azt jelenti, hogy valószínű véget ért számára a szezon, ugyanakkor arra nagyon jó az esély, hogy június közepén az alapozást már a többiekkel együtt kezdje.

 

Lakner Gábor

Fotó: Marcali Gábor