Győr+
2011.08.14. 18:52

Szeptemberben indul a világ legdrágább tévésorozata

A jövő hónapban kezdik el vetíteni világszerte a valaha forgatott legdrágább televíziós sorozatot, a Terra Nova első epizódjának elkészítése percenként 200 ezer fontba (63 millió forint) került.

A The Sunday Times vasárnapi brit lapnak nyilatkozva a brit Kelly Marcel, a sorozat kitalálója elmondta, a környezettudatos életmódot középpontba állító történet 2149-ben játszódik, amikor a Föld levegője már olyan szennyezett, hogy az emberiség a kihalás küszöbén áll. A sorozat egy család életét követi nyomon, amelynek tagjait visszaküldenek az időben 85 millió évvel korábbra, hogy csatlakozzanak egy kis kolóniához, amelynek feladata a bolygó újranépesítése. Csakhogy ebben a korban dinoszauruszok is élnek a Földön.

Kelly Marcel korábban színésznőként dolgozott, és öt évvel ezelőtt azért vetette papírra a történetet, hogy örömet szerezzen édesapjának, Terry Marcel rendezőnek. A sci-fire aztán felfigyelt Steven Spielberg amerikai rendező is, és tavaly novemberben Ausztráliában leforgatták a sorozat első epizódját. Az első évadban – amelyet szeptembertől decemberig vetítenek mások mellett az amerikai és brit csatornák – tizenhárom rész lesz, ezek elkészítése együttesen 60 millió fontba (18,6 milliárd forint) került. A költségvetés nagy része arra ment el, hogy a lehető legélethűbben jelenítsék meg a dinoszauruszokat.

A munkálatok alighanem segíthetnek Spielbergnek a Jurassic Park tervezett negyedik részének előkészítésében is.

A sorozat kitalálója úgy fogalmazott, az ötlet onnan jött, hogy az apjával sokat beszélgettek arról, milyen lehetett volna az élet Gondvánán, az ősi szuperkontinensen, amely magába foglalta a déli félteke mai kontinenseit és szigeteit, vagyis az Antarktiszt, Dél-Amerikát, Afrikát, Madagaszkárt, Ausztráliát, Új-Guineát, Új-Zélandot, továbbá a mai északi féltekéről az Arab-félszigetet és Indiát, és amely 200 millió évvel ezelőtt töredezett szét.

A történetre ajánlatot tett egy brit tévétársaság, de aztán Steven Spielberg is jelezte, hogy érdekelné a sorozat, és Kelly Marcel mellette döntött, mivel úgy vélte, az amerikai rendező nagyobb költségvetésből készíthetné el a produkciót.

A kritikusok szerint a Terra Nova lesz “az új The Lost – Eltűntek”, vagyis sokban hasonlít majd a Csendes-óceánon lezuhant repülőgép utasainak történetéhez.

Kelly Marcel már most nagy népszerűségre tett szert Hollywoodban a Terra Nova megírásával, legutóbb Ben Stiller kérte fel, hogy írjon egy vígjátékot számára. “Csak az apámnak akartam kedveskedni ezzel a történettel, de teljesen megváltozatta az életemet” – mondta.

(MTI)