Hirdetés
Győr+
2012.05.17. 21:39

Szép volt csajok! – FOTÓKKAL, VIDEÓVAL

A Magyar Bajnok, Magyar Kupa-győztes, BL második Győri Audi ETO KC kézilabdás lányait köszöntöttük a Városháza előtt, ahol egy élő legenda is elbúcsúzott.

Hirdetés

A Buducnost Podgorica elleni Bajnokok Ligája vereség fájóan érintette a zöld-fehér csapatot, de szerdán sikerült gyógyírt találni a sebekre. Az ETO egy végletekig kiélezett mérkőzésen idegenben győzte le a KEK-győztes Ferencvárost, ezzel elhódította a bajnoki címet.

Hirdetés

A Városháza előtti tér csütörtökön este megtelt szurkolókkal, és együtt ünnepelték a csapatot, amelynek játékosait egyenként szólították a színpadra. A város nevében Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a zöld-fehér együttest. Gratulált a lányoknak az idei szezonhoz, és hozzátette, igazi sportteljesítmény volt három nappal a fájó BL-döntő után a saját otthonában legyőzni a KEK-győztest, és ezzel begyűjteni a kilencedik bajnoki címet.

A polgármester hangsúlyozta, a város továbbra is ott áll az ETO mellett, és mindent megtesz azért, hogy a jövő év még egy kicsivel sikeresebb legyen. Úgy gondolja, ha a lányok nagybetűs csapatként teljesítenek, akkor a BL győzelem is sikerülni fog. Borkai Zsolt átadta az együttes tagjainak a város ajándékát, akinek a nyakába pedig a BL-gólkirálynő Görbicz Anita akasztotta az aranyérmet, kifejezve ezzel a klub és a város összetartozását.

Kelecsényi Ernő a klub elnöke szezonzáró értékelésében elmondta, a klub legsikeresebb évét zárta, és egy a tavalyinál jóval erősebb bajnokságot sikerült megnyerni. Emlékeztetett arra, hogy a csapatsportok tekintetében a Győri Audi ETO KC hazánk legsikeresebb együttese az idei esztendőben is.

Kelecsényi Ernő a Bajnokok Ligájával kapcsolatban elmondta, az ETO mindkét csoportkört az első helyen zárta, magabiztosan jutottak a döntőbe, ahol a Győr összesítésben ugyanannyi gólt dobott, mint riválisa, csupán idegenben lőtt kevesebb találattal maradt le a végső győzelemről. A csapat természetesen jövőre újra megkísérli a csúcstámadást.

A késő estébe nyúló rendezvényen a négy távozót is elbúcsúztatták. Karl Erik Böhn a magyar válogatott szövetségi kapitánya az idény végétől már nem edzője a zöld-fehéreknek. Külföldre távozik Ana Gros, Vérten Orsi pedig az FTC-nél folytatja.

Pálinger Katalin méltóképpen, egy mindent eldöntő védéssel fejezte be aktív játékos-pályafutását. Visszavonulása kapcsán mondhatjuk, egy élő legenda búcsúzott szerda este, aki azért továbbra is a klub kötelékében marad.

A hosszas ünneplést Dobrády Ákos élő koncertje követte.

Kapcsolódó videónkat ITT nézhetik meg.

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat