Szép környezet – Jó közérzet 2014

Győr+
2014.04.29. 12:39

A győri önkormányzat ismét, immár nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Szép környezet – Jó közérzet helyi környezetszépítő versenyt.

Simon Róbert Balázs alpolgármester lapunknak elmondta, a verseny célja továbbra is, hogy városunk polgárai is kivegyék részüket környezetük ápolásából, szebbé tételéből. „Szeretnénk, ha a mindennapjaink felelősségéből városunk polgárai még nagyobb részt vállalnának, közvetlen környezetük ápolásával. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a környezet és természetvédelmi szemléletformálás – a környezeti nevelés, a szelektív hulladékgyűjtésre irányuló tevékenységeken kívül, a lakosságot motiváljuk arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét.”

 

A versenybe a korábban megszokottak szerint családi ház, illetve Társasház, Lakásszövetkezeti lakótömb kategóriákban lehet nevezni 2014. május 25-ig. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez. A nevezést (mely a városháza portáján is megtalálható és a www.gyor.hu honlapról is letölthető) a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályára (II. em. 237.) kell eljuttatni, illetve postán megküldeni: 9021 Győr, Városház tér 1. címre.

 

 

A zsűrizéseket a szemlebizottság helyszíni bejárás alkalmával 2014. június-július hónapban végzi. Németh Sándor az önkormányzat Városépítési Osztályának munkatársa kiemelte, nem csak a környezet rendezettségét, virágosítottságát ellenőrzik, de azt is, hogy esetleg megoldott-e a szelektív hulladékgyűjtés, komposztálás, vagy az esővíz összegyűjtése. Az eredményhirdetést szeptemberben tartják a Városháza Dísztermében. A kategóriák 1-3 helyezettei az önkormányzat által felajánlott díjban részesülnek és a „Szép környezet – Jó közérzet 2014” tábla kihelyezésére jogosultak.

 

Családi ház kategóriában az 1-3 helyezett 100 ezer, 75 ezer, illetve 50 ezer forint értékű vásárlási utalványt, míg a Társasház, Lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában 200 ezer, 150 ezer, illetve 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyer. A szemlebizottság javaslata alapján értékes különdíjakat is átadnak, a versenybe benevezett összes jelentkező részvételét emléklap átadásával köszönik meg. A nevezési lap innen letölthető!

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter