Hirdetés
Győr+
2012.01.12. 13:22

Szent Vince ünnepe Pannonhalmán

A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint „ha megcsordul Vince, tele lesz a pince”, azaz ha napsugár örvendeztet e napon, akkor bő termés várható.

Hirdetés

Pannonhalmán az Apátsági Pincészet munkatársainak maroknyi csapata első alkalommal tavaly egészült ki vendégekkel, hogy az újjáélesztett hagyományhoz híven a dűlőket járva a Szent János- napon megáldott St. Martinus újborral hintse meg az ültetvények szőlőit. A látogatók támogatásának eredményességét az elmúlt évtized talán legszebb évjárata bizonyítja, amelynek 2012-es ismétléséhez január 21-én, szombaton újfent szívből várják a csatlakozni vágyókat!

Szent Márton hegyén rendelkezésre áll mindaz, ami elengedhetetlen e közösségi élmény örömteli megvalósulásához: pálinka- és pogácsakínálás, túravezetés a dűlőkbe, forraltborozás, közös zsoltáréneklés, ínycsiklandó vacsora a Viator étteremben, és szálláslehetőség is azok számára, akik e nap éjszakáját a monostor vendégházában, a Szent Jakab Házban szeretnék eltölteni.

A programon történő részvétel bejelentkezéshez kötött, de minden kedves érdeklődő számára ingyenes, mindössze a Viator Étterem és Borbár által kínált menü, illetve a Szent Jakab Házban biztosított szállás díjköteles.

Hirdetés