Hirdetés
Győr+
2011.11.17. 12:06

Széchenyi programiroda a sikeres pályázatok érdekében

„Miért jó pályázni, miért érdemes pályázni” mottóval rendezett szakmai konferenciát a Széchenyi Programiroda, azzal a szándékkal, hogy aktivitásra ösztönözze a potenciális pályázókat.

Hirdetés

Samodai Imre a programiroda nyugat-dunántúli regionális igazgatója lapunknak elmondta, a konferenciával a pályázói kedvet szeretnék élénkíteni, ezért olyan előadókat hívtak meg a rendezvényre, akik már eddig is sikeresen pályáztak. Az előadók éppen ezért saját tapasztalataikról, eredményeikről számolnak be, bemutatva egy-egy sikeres, vagy példaértékű projektet. A konferencia célja a pályázati aktivitás ösztönzése mellett a programiroda szélesebb körű bemutatkozása is.

Hirdetés

Az aktuális pályázati források áttekintése mellett a programiroda tanácsadói a konferenciák alkalmával egyébként személyre szabott tanácsadással is várják a pályázók kérdéseit.

A Programiroda kiemelt feladata lett az Új Széchenyi Terv operatív programok forrásainak népszerűsítése és a források elosztásának elősegítése. A szervezet célja, hogy hozzájáruljon az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott célok megvalósításához, elsősorban a foglalkoztatás növeléséhez, a versenyképes gazdaság megteremtéséhez, valamint a társadalmi és terület egyenlőtlenségek kiküszöböléséhez az európai uniós támogatások elosztásának elősegítésével. (A programirodáról részletesen www.szechenyiiroda.hu oldalon tájékozódhat!)

A város részéről Révi Zsolt főépítész tartott előadást a győri projektekről. A pályázati sikerek közül a főépítész bemutatta a legfontosabb már megvalósult beruházásokat, így a Széchenyi tér rekonstrukcióját, vagy éppen az egyetemi fejlesztést. Az előttünk álló projektek közül kiemelte a már nyertes „Újváros rehabilitációja” pályázatot. A szociális rehabilitációra a város 1,1 milliárd forintot nyert, ami megalapozza a városrész jövőbeni fejlődését is.

Papp Zsolt György

likeold
a fb oldalunkat